WTFJeans se prodaje – Blogowski pokreće Dogzbi, Airbnb za pse!

Sviđa vam se članak?

Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Peđa Pušelja Blogowski nakon niza poteškoća na koje je naišao s projektom proizvodnje i prodaje “digitalnih” traperica WTFJeans, odlučio se na prodaju. Istovremeno, mirovanja nema – pokreće se novi projekt, Dogzbi, koji bi se najlakše mogao opisati kao Airbnb, ali za pse!

Baj-baj WTFJeans, woof-woof Dogzbi! (izvor za ilustraciju: lovelonglong.com/dog-denim-jeans-pant-1828)

Baj-baj WTFJeans, woof-woof Dogzbi! (izvor za ilustraciju: lovelonglong.com/dog-denim-jeans-pant-1828)

Peđa Pušelja Blogowski nakon niza poteškoća na koje je naišao s projektom proizvodnje i prodaje “digitalnih” traperica WTFJeans, odlučio se na prodaju. Istovremeno, mirovanja nema – pokreće se novi projekt, Dogzbi, koji bi se najlakše mogao opisati kao Airbnb, ali za pse!

Što se tiče WTFJeansa, Blogowski nije krio probleme s kojima se susretao prilikom poslovanja. Često je pisao o lokalnim zakonima koji su mu, između ostaloga, otežavali povrat robe, a o tome je, kao i o ostalim poteškoćama koje su ga pratile, govorio i na konferenciji OMGcommerce. Kako kaže, na prodaju se odlučio jer nije uspio pronaći odgovarajuće investitore koji bi popratili i preseljenje tvrtke u SAD, gdje se nalazi 80 posto njegovih klijenata.

Američki korisnici nemaju povjerenja u kupovinu van SAD-a, a nakon same kupnje, pošiljki su potrebna još tri tjedna da stigne na odredište. Nakon toga shvate da će im za eventualni povrat robe trebati još tri tjedna. Tu odustaju od kupovine, odnosno, pošalju mail i kažu rado bi naručili, ali navedu sve te probleme. Većinom kažu da im se javimo kada budemo bili u SAD-u ili kada budemo imali tamošnjeg distributera. I tako se vrtimo u krug.

Objašnjava kako mu se svaki predmet, koji se vraćao na zamjenu, više isplatilo ostaviti na carini i uopće ne preuzimati, nego plaćati troškove carinjenja koji su veći nego cijena proizvodnje novih.  Nakon tri godine, odustaje od borbe “s vjetrenjačama” – smatra kako cijeli projekt može vrlo dobro funkcionirati, ali isključivo iz SAD-a, stoga je prodaja bila logičan potez.

Nakon traperica – psi!

No, to ne znači da Blogowski odustaje od poduzetništva! Dapače – već je u pripremi novi projekt, Dogzbi. Riječ je o web usluzi koja će svima pronaći osobu kojoj mogu povjeriti čuvanje svog psa. Naime, svi pasoljupci vrlo dobro znaju kako je teško ostaviti ljubimca nekome na čuvanju, a još je teže pronaći osobu koja je spremna privremeno udomiti četveronožnog lajavca, u koju bi vlasnici istodobno imali povjerenje. Ovakav bi servis trebao povezivati vlasnike pasa s drugim vlasnicima i ostalim osobama koje su spremne primiti tuđe ljubimce u svoj dom na nekoliko dana, ali i brinuti se za njih jednako dobro kao i stvarni vlasnici.

Ako ste zainteresirani za novi projekt Blogowskog, možete ostaviti svoj mail na Dogzbijevoj stranici, kako biste među prvima dobili novosti o pokretanju.