Windows Phone Week u Zagrebu: Saznajte sve o razvoju WP aplikacija iz prve ruke

Sviđa vam se članak?

Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

U sklopu Windows Phone Weeka, serije događanja vezane uz razvoj aplikacija za Windows Phone, 4. listopada održat će se jednodnevni susret i u Zagrebu. Tako se ovaj grad pridružuje Windows Phone Weekovima u Milanu, Kijevu, Nantesu, Seattleu, Madridu, Amsterdamu i mnogim drugim gradovima diljem svijeta, gdje će se WP developeri družiti, razmjenjivati znanja i dobro zabaviti.

windowsphone7nokia_1naslovnaU sklopu Windows Phone Weeka, serije događanja vezane uz razvoj aplikacija za Windows Phone, 4. listopada održat će se jednodnevni susret i u Zagrebu. Tako se ovaj grad pridružuje Windows Phone Weekovima u Milanu, Kijevu, Nantesu, Seattleu, Madridu, Amsterdamu i mnogim drugim gradovima diljem svijeta, gdje će se WP developeri družiti, razmjenjivati znanja i dobro zabaviti.

Kako organizatori navode, tema ima za svakoga – klasične Windows Phone teme, dizajn Windows Phone aplikacija, a tu u i neizostavne bogate nagrade. Ističu predavanje gosta iz Mađarske, Andrása Velvárta, koji iza sebe ima dvije globalno uspješne aplikacije, a za jednu od njih je dobio i sredstva projekta AppCampus, koji još uvijek rado nagrađuje inovativne ideje. Naime, dok je platforma Windows Phone bila još u povojima, András je sa svojom ekipom napravio megapopularni SurfCube, alternativni preglednik koji je i danas jedna od najpopularnijih aplikacija na platformi. Nedavno je krenuo u nove izazove, ovaj puta sa zanimljivom i inovativnom igrom SongArc koja je skupila nevjerojatan broj beta testera i izazvala oduševljenje, ne samo korisnika, već i AppCampusa – globalnog programa (dostupnog i u Hrvatskoj) koji bespovratno nagrađuje razvoj inovativnih aplikacija za Windows Phone s 20, 50 i 70 tisuća eura.

Osim toga, Andrej Radinger će govoriti o novom Microsoftovom razvojnom web alatu, Windows Phone App Studiju, koji omogućuje brz i efikasan razvoj za Windows Phone 8, bez pisanja koda. Matej Huljev dat će više informacijama o načelima “metro” dizajna, odnosu tipografije i sadržaja te kako sve to primijeniti na vlastitim Windows Phone aplikacijama. Domagoj Pavlešić i Igor Ralić otkrit će šest stvari koje će vam drastično olakšati development Windows Phone aplikacija, dok će se Toni Petrina pozabaviti razvojem igara za Windows Phone.

Ako vam sve ovo zvuči zanimljivo, prijavite se jer je broj mjesta ograničen!