WinDays17: Prijave za predavanja tehnološkog dijela otvorene do 13. veljače

Sviđa vam se članak?

Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Iako nas čeka još nekoliko mjeseci do WinDays17, pripreme za konferenciju itekako traju. Naime, u tijeku su nominacije za predavanja tehnološkog dijela događaja, a bit će otvorene sve do 13. veljače 2017. godine.

windays17

Na prošlim WinDaysima održano je 127 predavanja, a cil je organizatora je okupiti ove godine još veći broj domaćih i stranih stručnjaka.

U idućoj godini čeka nas još jedno izdanje Microsoft WinDaysa, a trenutno su u tijeku nominacije za predavanja tehnološkog dijela konferencije, koje će biti otvorene sve do 13. veljače 2017. Iz Microsofta podsjećaju da je prošle godine tijekom konferencije Technology WinDays održano 127 predavanja uz gostovanje više od 10 stranih predavača te je cilj ove godine okupiti još više predavača iz Europe i svijeta koji su MVP stručnjaci u svojim područjima.

Inače, tehnološki dio konferencije će se održavati od 26. do 28. travnja u Poreču, a naglasak će biti na sigurnost informacijskih sustava, i to upravo radi nedavnih pojačanih i sveprisutnih prijetnji u domenama kibernetičke sigurnosti. To uključuje zaštitu informacija i podataka te informacijskih sustava i to u tri faze – zaštita, detekcija i odgovor na prijetnju. Također, Microsoft će predstaviti tehnologiju u oblaku Intelligent Security Graph za prediktivnu analitiku pomoću koje svaki korisnik može vrlo brzo odgovoriti na prijetnju, a ona se primjenjuje na zaštitu korisničkih uređaja, identiteta, poslužitelja, usluga u oblaku, odnosno integrirana je u većinu Microsoft proizvoda. Uz to, bit će predstavljeni i noviteti u samim proizvodima te načini kako navedene nove tehnologije koristiti da bi tvrtkama i pojedincima omogućile da postignu više.

Prva predavanja bit će poznata već u – veljači

U Microsoftu ističu kako će za vrijeme trajanja nominacija za predavače tehnološkog dijela tim, kojeg čini deset stručnjaka iz različitih područja tehnologije, evaluirati i ocijeniti prikupljene nominacije te će tijekom druge polovice veljače krenuti s objavom programa predavanja. Igor Pavleković, direktor tehnološkog dijela konferencije, istaknuo je kako je cilj i ove godine osigurati najaktualniji sadržaj uz vrhunske predavače.

Poseban naglasak na predavanjima će biti na načinima kako tehnologija pomaže svojim korisnicima u digitalnoj transformaciji te će predavanja biti razvrstana u četiri kategorije – angažiranje korisnika, transformacija proizvoda, optimizacija poslovanja i osnaživanje zaposlenika.

Prilikom podnošenja nominacija ključno je dati tri informacije o samom predavanju – naslov, opis predavanja i ključne riječi. Lista ključnih riječi proširena je pojmovima poput ‘open source’, ‘primjena u praksi’, ‘optimizacija poslovanja’. Zainteresirani više informacija o procesu nominacija, pravilima i smjernicama za prijave mogu pronaći na službenom blogu, dok early bird prijave za WinDays17 s nižim cijenama kotizacije traju do 26. veljače 2017. godine, podsjećaju u Microsoftu.