Pristup znanju na hrvatskom jeziku

Wikipedia edit-a-thon: Sudjeluj u uređivanju članka ‘Digitalna umjetnost’

Sviđa vam se članak?

Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Jeste li znali da na Wikipediji ne postoji članak na temu digitalne umjetnosti na hrvatskom jeziku? Što kažete na to da se udružite s drugim umjetnicima, programerima i kustosima i to promijenite?

Wikipedia edit-a-thon će se održavati svakog četvrtka u 18 sati.

Wikipedia edit-a-thon počinje 19. siječnja u 18 sati, a održavat će se četvrtkom.

Hrvatsko izdanje najveće globalne online enciklopedije kaska u kvantiteti i kvaliteti sadržaja spram izdanja na svjetskim jezicima poput engleskog i njemačkog, ali to i nije neka novost. Međutim, uvidjevši da na Wikipediji ne postoje članci na temu digitalne umjetnosti na hrvatskom jeziku, Hacklab01 i Format C odlučili su to promijeniti.

Cilj im je kreirati i urediti članak “Digitalna umjetnost” kroz zajedničku suradnju s ostalim akterima u području digitalnog stvaralaštva. U uređivanje članka se mogu uključiti svi zainteresirani, a posebno umjetnici, programeri, pisci, kustosi i povjesničari umjetnosti.

Radne grupe počinju već idućeg tjedna 19. siječnja i održavat će se svaki četvrtak u 18 sati na adresi Pierottijeva 11, Zagreb, u AKC-u. Pisanje možete vježbati putem online suradničkog prostora, a više informacija potražite putem Facebook događanja.