Webiz najavio program, okuplja 30 najbitnijih imena srpske internetske scene

Sviđa vam se članak?

Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Webiz konferencija posvećena poslovnoj primeni Interneta, objavila je ovih dana spisak učesnika i prateći program. Konferencija koja se održava u Zrenjaninu u periodu od 15. do 17. marta, okupiće preko 30 najeminentninih imena srpske Internet i IT scene, koji će kroz predavanja, panel diskusije i radionice diskutovati o uticaju Interneta na poslovanje.

webiz_konferencija

Webiz konferencija posvećena poslovnoj primeni Interneta, objavila je ovih dana spisak učesnika i prateći program. Konferencija koja se održava u Zrenjaninu u periodu od 15. do 17. marta, okupiće preko 30 najeminentninih imena srpske Internet i IT scene, koji će kroz predavanja, panel diskusije i radionice diskutovati o uticaju Interneta na poslovanje.

Prvi dan posvećen je privredi i preduzetnicima, a najviše pažnje biće posvećeno upravo temama koje su vezane za pokretanje online biznisa. Neki od predavača koji će obeležiti prvi dan jesu Miloje Sekulić (HomePage), Dragan Varagić (Internet Group), Nikola Čavić (Nordeus) kao i Vladimir Kovač (Creative Media Art). Kroz različite prezentacije i studije slučaja, predavači i panelisti prezentovaće publici  uspešne primere poslovanja na Internetu.

Drugi dan obeležiće teme koje će najviše interesovati studente i mlade. Pričaće se o startupima i blogovanju, kao i o tome na koje načine pojedinci mogu da iskoriste Internet kako bi se pozicionirali ili došli do posla. Pored Vukašina Stojkova iz organizacije SEE ICT, o regionalnoj startup sceni pričaće i autor ovog članka, dok će o blogovanju pričati Petar Vojinović, osnivač Tangob Six bloga posvećenom avijaciji.

Poslednji dan Webiz-a namenjen je profesionalcima koji već posluju na Internetu, no to neće sprečiti sve prisutne da slušaju predavanja o najnovijim tehnikama koje se primenjuju u marketingu, dizajnu i poslovanju. Među predavačima 3. dana našli su se komunikolog Tanja Tatomirović, Đorđe Grujić (portal ilovezrenjanin.rs), kao i Una Zabunov (Telekom Srbije) i mnogi drugi koji će prisutnima govoriti o tome kako da unaprede svoje poslovanje putem Interneta.

Svojim će prisustvom podršku konferenciji dati i gosti iz regiona, i to Hana Kazazović, poznata blogerka iz BiH te Vladimir Vulić iz Crne Gore, suosnivač pokreta Digitalizuj.Me i asistent na Ekonomskom fakultetu u Podgorici.

Webiz konferenciju organizuje marketinška agencija Creative Media Art iz Beograda, a, kako sami kažu, nadaju se da će ova konferencija pomoći svima onima koji žele da otkriju nove mogućnosti Interneta. Upravo iz tog razloga, prisustvo konferenciji totalno je besplatno, a sve što je potrebno jeste da se registrujete putem formulara na zvaničnoj Internet prezentaciji.

Update: Zbog prevelikog interesovanja i popunjenih kapaciteta, prijave za Webiz su zatvorene. Iz organizacije tom prilikom saopštavaju da će konferencija moći da se prati i putem live stream-a, tako da će svi biti u prilici da slušaju predavanja eminentnih stručnjaka iz različitih oblasti.

Pored zvaničnog programa preko dana, organizovan je i bogat prateći program u vidu noćnog provoda. Učesnici će tokom dve večeri moći da uživaju u svim čarima koje grad Zrenjanin nudi, a uz tamburaše i živu svirku, dobar provod je uvek zagarantovan poručuju iz organizacije.