Izvještaj

Luka Abrus predstavio je Brunu Kovačića, osnivača Axilisa, kao jedan od svjetlih primjera i "iznimku" iz naslova predavanja.

Windays

Luka Abrus: Kako promijeniti sustav u kojem je praktično iskustvo iznimka, ne pravilo?

Generacije koje su nedavno završile fakultete ili sada studijske dane privode kraju, odrasle su na pričama da trebaju “završiti u roku” i “dobiti diplomu”, no kada odrade te dvije roditeljske zapovijedi i nađu se na tržištu rada, često shvate da im nedostaje ono što bi im u današnje vrijeme posao zbilja moglo osigurati – praktično iskustvo.

Dizajn i UX aplikacije iznimno su važni, smatra Denys.

Startup AddVenture

Kako je Readdle došao do 40 milijuna preuzimanja aplikacija iz App Storea?

Znate li za aplikaciju Scanner Pro? Ako ju niste preuzeli, morali ste na nju naići u trgovinama aplikacijama. A PDF Office? Printer Pro? Documents? Iza svih njih stoji ukrajinska tvrtka Readdle, koja se posvetila kreiranju aplikacija koje povećavaju produktivnost, a njen suosnivač, Denys Zhadanov, podijelio je jučer s posjetiteljima konferencije Startup AddVenture kako dospjeti na top ljestvice App Storea.

Odabrana su tri najbolja tima.

Startup AddVenture natjecanje

Driver Copilot, Agrivi i MashMe najbolji na Startup AddVentureu!

Na pitching natjecanju u sklopu konferencije Startup Addventure sudjelovalo je šest startupa, a popis je prilično zanimljiv – našli su se tu neke tvrtke koje dosad nisu pitchale na domaćem terenu, poput Hitlista, neki koje dugo nismo čuli na pitching natjecanjima, kao što je Agrivi, ali i neke donedavno mlade nade koje su počele ozbiljno utirati svoj put prema novim tržištima.

Seed runda u SAD-u više nalikuje europskoj A rundi, kaže Laszlo.

Startup AddVenture

Zašto u ovoj regiji imamo tako malo (serijskih) poduzetnika?

Laszlo Czirjak osoba je koja zbog svog specifičnog porijekla i posla kojim se bavi može precizno govoriti o usporedbi američkog i europskog startup ekosustava, u kojem je posebno izdvojio CEE regiju. Upravo je o tome predavao u sklopu konferencije Startup AddVenture, ukazavši na neke zanimljive razlike.

Guy Abrahams 1

Dani komunikacija

Kakve veze ima potraga za srećom milenijaca s vašom komunikacijskom platformom?

Milenijci koji rade nešto što vole i nešto što ih zanima 55% su sretniji od prosjeka. Prema istraživanju koje je provela agencija ZenithOptimedia, milenijci sreću definiraju kao balans slobode i kontrole nad vlastitim životom. Nastavno na to, svaka komunikacija koju smatraju relevantnom mora imati smisao, pojasnio je Guy Abrahams, globalni direktor strateškog planiranja spomenute agencije, na Danima komunikacija u Rovinju.

Dani komunikacija Per Nilsson

Dani komunikacija

Per Nilsson otkriva kako je Volvo napravio jedan od najvećih hitova na YouTubeu

Volvo Trucks je do statusa najnagrađivanijeg oglašivača na svijetu 2014. godine došao s minimalnim budžetom za oglašavanje, započeo je priču Per Nilsson, globalni direktor za PR i odnose s medijima u sklopu svog predavanja na Danima komunikacija u Rovinju. Sve je počelo s izazovom da u jednoj godini lansiraju širok raspon novih kamiona. Business to business komunikaciju odlučili su primijeniti na način business to all te tako stvoriti interes širokog targeta.