Infografika

fb_apps_fenix

Kakvo je stanje s Facebook aplikacijama danas? Pogledajte primjer domaćeg FenixAppsa

Gotovo je devet mjeseci prošlo otkako je Facebook ukinuo pravilo da se aplikacije moraju koristiti uz nagradne natječaje. Tada smo razgovarali sa stručnjacima za ovu društvenu mrežu, koji su predviđali budućnost Facebook aplikacija – većina se tada složila da će opstati oni kvalitetni i kreativni. Danas nam kreatori domaćih aplikacija FenixApps, u vlasništvu agencije Akcija, pokazuju prosječne rezultate ostvarene u prošloj godini, samo na hrvatskom tržištu, a iz kojih se može iščitati da prostora za ovakve vrste kampanja još uvijek ima.

infografika_naslovna

Mlađi hrvatski korisnici Facebooka u Hrvatskoj brojni, ali slabo aktivni?

Priče o tome da mlađi korisnici “bježe” s Facebooka nikako ne zastarijeva. Posljednja teorija, koja je možda i najvjerojatnija, kaže kako mladi ne bježe s ove društvene mreže, ali su na njoj slabije aktivni i preferiraju privatno dopisivanje i razmjenu sadržaja. Tomu u prilog govori i mini-istraživanje koje je napravila digitalna agencija Morgan Grey na temelju Facebook stranice koju vodi, a koja broji 190.000 fanova.

zene drustvene mreze

Tko vlada društvenim mrežama? Žene!

Dan žena odličan je trenutak za promjenu percepcije o ženama, na jednu višu razinu. Naime, nedavna istraživanja opet su pokazala da su žene i dalje vladari društvenih mreža. Pa, draga gospodo, vrijeme je da se uhvatite u koštac s time ili se kanite ćorava posla! :) Donosimo infografiku Alexa Hillsberga iz Finances Online, kojom je slikovito objašnjeno kako su žene i dalje u vodstvu na društvenim mrežama, prikazavši kristalno jasnu poruku, na koje se potrošače tehnološki brendovi trebaju bolje usredotočiti – žene!

Infographic-WhatsApp-naslovna

Ovo je sve Facebook mogao kupiti za 19 milijardi dolara

Vrijednost preuzimanja WhatsAppa od strane Facebooka ukupno je 19 milijardi dolara. Cifra je to koju je možda teško pojmiti, stoga smo odlučili vrlo slikovito prikazati – što je sve Facebook mogao kupiti ili financirati za taj iznos? Naći će se tu i nečiji proračuni ili javni dugovi, omiljene serije, pjevači i sladoledi, stoga pogledajmo redom…