Vrste sadržaja

S Franom i Mijom porazgovarali smo o tome kako je to raditi za tvrtku specijaliziranu za satelite.

Amphinicy

Kako 30-ak developera iz Hrvatske razvija softver za satelite i europske svemirske misije?

Da mi je netko nedavno rekao da u srcu Zagreba posluje tvrtka koja već gotovo dva desetljeća razvija softver za europske svemirske misije, različite satelitske tvrtke, ali i razvoj obrazovanja u Africi, vjerojatno bih barem skeptično podigla obrvu. No u srijedu sam sjedila baš na balkonu njihovog ureda, smještenog na samom Zrinjevcu, i s njenim direktorom i koordinatoricom ljudskih potencijala, Franom Milošem i Mijom Bašić Stanić, pričala o ovoj niši industrije.

Social Media Day pokrenuo je Mashable 2010. godine, a mi dan posvećujemo "zanimljivim" trenutcima koje su doživjeli community manageri.

Social Media Day

Ispovijesti community managera: Tko je skoro razljutio vegetarijance Vucom i janjetinom?

Sjećate li se onih grafika koje su bile popularne prije nekoliko godina, a koje su zorno prikazivale što sve to community manager jest? Kreator sadržaja, dizajner, služba za korisnike, analitičar, psiholog – samo su neka od zanimanja koja su se objedinila u CM-ove, iako ih mnogi i danas zadirkuju da se samo ‘igraju po Fejsu’. Da nije to baš tako te da je taj posao uzbudljiv, nepredvidiv i često nevjerojatan, pokazali su naši sugovornici, sadašnji i nekadašnji CM-ovi, koji su nam u svojim javnom i anonimnim ispovijestima otkrili zanimljivije trenutke na društvenim mrežama.

Ivan Šetka, poznat po projektu Foodspots, sada vodi Jelovnik.hr.

Novi Jelovnik.hr (koji više nije Styrijin?!) pokreće dio Dobartek tima, inače osnivač Foodspotsa… Molim?

Još smo u siječnju prošle godine, nakon što smo doznali da na ove prostore dolazi svjetski servis Foodpanda, naslućivali da slijedi pravi ‘food fight’ na području online naručivanja hrane. Dobro, možda nije došlo još do pravih obračuna, ali svakako je zanimljivo ono što se događa u pozadini, dok mi klikćemo na odabrani gablec i čekamo da nam dostavljač zazvoni na vrata. Znate li da je Jelovnik.hr redizajniran i ima potpuno novog vlasnika čije smo ime do sada dovodili s nekim drugim servisima za naručivanje hrane…?