Vjetar u leđa

Vepar Viktor je na Kickstarteru: 5 razloga da ga podržite svojim k(r)unama

Sviđa vam se članak?

Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Nedavno smo vas upoznali s Viktorom, megalomanskim Veprom koji će promijeniti steampunk svijet tako da zasjedne na prijestolje Austro-Ugarske, a došlo je vrijeme da mu u tome pomognete tako da ga podržite na Kickstarteru.

Svakoga nekad treba malo pogurati - a pogotovo jednog jogunastog vepra.

Svakoga nekad treba malo pogurati – a pogotovo jednog jogunastog vepra.

Zašto pomoći jednom vepru na Kickstarteru, pitate se?

1. Jer je Viktor kljovati čistač ulica i borac za pravdu, koji kreće u dominaciju ironiziranog paralelnog svijeta, uz malu pomoć anarhističke zebre Matilde, a sve popraćeno milozvucima klasičnih skladbi, od Mozarta do Scotta Joplina – ne želite li to uskoro zaigrati?

2. Ako ste anarhist, prijatelj životinja, ljubitelj point-and-click avantura, borac za prava podjarmljenih, cijenite zdravu ironiju ili skrivate neki steampunk kostim u ormaru, nije li to dovoljan razlog da kojim klikom i dolarom poduprete Viktorov pohod?

3. Jer za dovoljno ljubavi (čitaj: dolara) možete dobiti cameo ulogu u igri ili postati jedan od bitnih likova – ako ste uvijek željeli biti junak ili zlikovac, anarhisti ili aristokrat, a nikad niste imali pedigre za to, sad je prilika da to promijenite.

4. Zato što se cijela radnja odvija u svijetu koji je parodija različitih povijesnih razdoblja i režima kada su bili na vrhuncu moći, ali s odmakom od stvarnosti i s ciljem parodiranja svih nacija i ideologija podjednako.

Volite dobru parodiju? Dokažite!

Malo parodije uznemirilo je neke duhove na Steam Greenlightu (gdje, usput budi rečeno, također možete podržati igru KLIK-KLIK), pa ćete svojim doprinosom dokazati da je više ljudi sa smislom za humor no onih kojima je on kirurški odstranjen.

5. Jer je hrvatska indie scena igara još u povojima – iako smo na InfoGameru vidjeli da je sve više nezavisnih studija i igara, riječ je još uvijek o razmjerno malom broju, u industriji koja ima mnogo potencijala. Pokažimo našim indie developerima da će njihova zajednica i domaća publika prve stati iza njih, pa da tako osokoljeni krenu dalje u osvajanje svijeta.

Ako i dalje niste sigurni biste li im udijelili koju k(r)unu, odigrajte demo verziju dostupnu na Kickstarteru i pokušajte se ne navući na klikanje svijetom.