Hrvatski Viggo odlazi u Startupbootcamp Mobile s 15.000 eura u džepu

Sviđa vam se članak?

Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Sjećate se aplikacije Viggo Bojana i Davora Pavića koja omogućuje dohvaćanje sadržaja “iz zraka”? Startup je primljen u Startupbootcamp Mobile, program ovog poznatog akceleratora koji se održava u Kopenhagenu, a koji osigurava ulaganje od 15.000 eura, mentoriranje, tromjesečni akceleracijski program te mogućnost korištenja uredskih prostora idućih šest mjeseci.

Viggo smo predstavili u ožujku ove godine, kada su nam kreatori objasnili da je aplikacija namijenjena dijeljenju sadržaja putem Bluetootha s osobama koje se nalaze u dometu. Potrebno je samo odabrati dokument, bilo da je riječ o tekstu, linku, slici, kontaktu ili nečemu drugome, a potom ga podijeliti – i on odmah postaje dostupan. Najveća prednost je jednostavnost – nema profila, grupa, postavki, povezivanja, samo sadržaj “u zraku”.

Što se tiče programa u Kopenhagenu, Bojan nam otkriva kako bi im on trebao pomoći da brže i kvalitetnije prođu kroz sljedeće faze projekta. 

Počevši od daljnjeg razvoja produkta i razvoja poslovanja, pa do rasta broja korisnika i širenja. Startupbootcamp je tu sa svojim fokusom na povezivanje s mentorima, investitorima i partnerima dobar fit. Također, Kopenhagen ima snažnu širu tehnološku i poslovnu zajednicu i drago nam je što ćemo imati priliku biti dio nje i tu se razvijati.

Viggo

Viggo je ušao u program Startupbootcamp Mobile kao jedan od osam startupa, a odabran je među 300 prijavljenih. Zanimljivo je i što svaki odabrani tim dolazi iz druge zemlje, pa su tako tu Authenteq s Islanda, Avo iz Moldavije, Catwalk15 iz Rumunjske, daogames iz Njemačke, Macellum iz Danske, Red Tulip Systems iz Nizozemske i SAD-a te Skidos iz Indije.