Na mjesto CTO-a Iskon Interneta stiže ‘pravi Iskonovac’ – Vedran Žitnjak

Sviđa vam se članak?

Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Borisa Drila će na mjestu člana Uprave za tehniku Iskon Interneta naslijediti Vedran Žitnjak, a saznali smo i koji su njegovi planovi za mandat.

Vedran Žitnjak diplomirao je u Mariboru, a u Iskonu radi već 16 godina.

Vedran Žitnjak diplomirao je u Mariboru, a u Iskonu radi već 16 godina.

Novi CTO Iskon Interneta je Vedran Žitnjak, menadžer sa 16-godišnjim iskustvom na vodećim pozicijama u tehnici u Iskonu. Posljednjih 9 godina bio je direktor Odjela za upravljanje, planiranje i nadzor mreže, a funkciju člana Uprave za tehniku preuzeo je od Borisa Drila, danas člana Uprave i glavnog direktora za tehniku i informacijske tehnologije u Hrvatskom Telekomu.

Žitnjak je rodom iz Varaždina, a IT karijeru je započeo u susjednoj Sloveniji gdje je i diplomirao na Fakultetu za elektrotehniku i računarstvo u Mariboru. U Iskonu ističu da je riječ o “pravom Iskonovcu” jer je aktivno i kontinuirano doprinosio razvoju ovog alternativnog telekom operatora još od 2000. godine.

Iskon Lab kao ključ prednosti pred konkurencijom

Novi CTO se planira posvetiti nastavku osiguranja kvalitetne isporuke usluga širokopojasnog pristupa internetu, IPTV-a i fiksne telefonije. Uz to, tu su i inovativna rješenja iz Iskon Laba koje smatra ključnima za diferencijaciju Iskona na domaćem telekomunikacijskom tržištu.

Nove prilike se nalaze u tehnološkim rješenjima koja korisnicima omogućuju da svoju internetsku vezu iskoriste za ugodniji, sigurniji i bezbrižan život. To je fokus djelovanja Iskon Laba, koji je već predstavio Iskon.Smarthome rješenje za pametne domove. Uz daljnji razvoj te usluge i predstavljanje novih senzora, trenutno smo fokusirani na rješenje koje će promijeniti način na koji odabiremo tj. konzumiramo televizijske sadržaje.