Uber stigao u Rijeku i dijeli do 4 besplatne vožnje za vikend

Sviđa vam se članak?

Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Uber je od danas prisutan u sedam hrvatskih gradova. Naime, posljednji grad u kojemu možete putem aplikacije naručivati i plaćati prijevoz jest Rijeka, gdje je Uber od danas dostupan uz proizvode UberX, UberSELECT i UberVAN.

Dok se tek priprema prijedlog novog Zakona o prijevozu u cestovnom prometu, u sklopu kojeg se očekuje da će Uber konačno biti legaliziran u Hrvatskoj, to ovu tvrtku ne sprječava da se i dalje širi po Hrvatskoj. Nakon što su na početku turističke sezone predstavili UberBoat, sada se šire na još jedan obalni grad. U njemu usluga naručivanja broda putem aplikacije za sada neće biti dostupna, ali hoće UberX, UberSELECT i UberVAN.

Iz Ubera navode da je potražnja za Uberom u Rijeci bila veća nego u bilo kojem drugom hrvatskom gradu pa je tako do sada zabilježeno čak 14 tisuća otvaranja aplikacije. To je bio poziv da se usluga omogući i u tom gradu, kaže Davor Tremac, generalni direktor Ubera za jugoistočnu Europu.

Dolaskom Ubera u Rijeku, u narednim mjesecima, stvorit će se najmanje 300 novih radnih mjesta u tvrtkama i obrtima partnera-vozača. Sigurni smo da će naša usluga pojednostaviti kretanje mnogim Riječanima, ali i turistima koji će ovo ljeto provesti na hrvatskoj obali.

Cijena usluge za UberX bit će 6 kuna za start, 3 kune po kilometru i 0,4 kuna po minuti vožnje. Minimalna cijena vožnje je 10 kuna. U prigradskoj zoni, cijena će biti 9 kuna start, 5 kuna po kilometru i 0,5 kuna po minuti vožnje, a minimalna cijena će biti 15 kuna. Za UberSELECT i UberVAN cijena će biti ista u gradskoj i prigradskoj zoni, odnosno 11 kuna start, 6,5 kuna po prevezenom kilometru i 0,65 kuna po minuti vožnje uz minimalnu cijenu vožnje 20 kuna. Za UberVAN cijena starta će biti 13 kuna, 8,5 kuna po prevezenom kilometru i 0,8 kuna po minuti vožnje. Minimalna cijena vožnje je 25 kuna. Sve navedene Uberove usluge bit će dostupne od Brseča do Selca i na otoku Krku.

No, kao što je spomenuto u uvodu, ovog vikenda svim postojećim i novim korisnicima u Rijeci Uber poklanja besplatne 4 vožnje, svaku u vrijednosti do 20 kuna, od danas do nedjelje u 23 sata. Da bi se pravo na besplatne vožnje ostvarilo, potrebno je unijeti promotivni kod CIAORIJEKA prilikom naručivanja vožnje.