Prilagodba aplikacije

Od travnja fiskalni računi na email – svakom korisniku Ubera u Hrvatskoj

Sviđa vam se članak?

Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Uberovi korisnici više neće morati u vozilu čekati na fiskalizaciju računa, već će fiskalizirani račun dobiti putem – emaila.

Korisnici će fiskalizirane račune primati direktno na mail.

Korisnici će fiskalizirane račune primati direktno na mail.

Uber je predstavio novu prilagodbu aplikacije napravljenu isključivo za hrvatsko tržište. Riječ je o novostima koje se odnose na izdavanje digitalnih fiskaliziranih računa putem emaila korisnika. Dosadašnja ručna fiskalizacija predstavljala je gubitak vremena za partnere-vozače koji bi nakon svake odrađene vožnje na nekoliko minuta morali parkirati vozilo kako bi fiskalizirali račun, što nije bilo zgodno ni za korisnike koji su u to vrijeme morali čekati u automobilu.

Zahvaljujući novoj mogućnosti, fiskalizacija će se događati “u pozadini” za vrijeme vožnje, a korisnicima će fiskalizirani račun stizati na email.

Ušteda od 10 milijuna kuna godišnje

Iako je Uberova aplikacija ista u cijelome svijetu, ovim su potezom željeli pokazati spremnost na prilagodbu zahtjevima hrvatskog zakonodavstva. Davor Tremac, generalni menadžer Ubera za jugoistočnu Europu ističe:

Promjena donosi prednosti i vozačima i korisnicima i Poreznoj upravi. Izdavanjem digitalnih fiskalnih računa našim partnerima-vozačima ukupno smo uštedjeli 10 milijuna kuna na godišnjoj razini.

Prelazak na digitalni oblik izdavanja računa bit će postupan, no cilj je potpuna zamjena fiskalnih blagajni iz Uberovih vozila do početka travnja. Sljedeći potez o kojem se razmišlja je povezivanje s Poreznom upravom kako bi partneri-vozači direktno preko aplikacije mogli slati svoje porezne prijave, a takav model je već primijenjen u Švedskoj i Estoniji.