Što je obilježilo ovu godinu na Twitteru?

Sviđa vam se članak?

Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Twitter je “zvučna pozadina” najvećim trenutcima i događajima u svijetu, a 2013. godina nije bila iznimka – objavljeno je to danas na Twitterovom blogu u sklopu osvrta na godinu na izmaku. Naime, ova je društvena mreža, kao i druge, odlučila pokazati o čemu se najviše govorilo na ovoj društvenoj mreži u ovoj godini, a najbitnije je teme “strpala” u jednominutni video.

YearonTwitter

Twitter je “zvučna pozadina” najvećim trenutcima i događajima u svijetu, a 2013. godina nije bila iznimka – objavljeno je to danas na Twitterovom blogu u sklopu osvrta na godinu na izmaku. Naime, ova je društvena mreža, kao i druge, odlučila pokazati o čemu se najviše govorilo na ovoj društvenoj mreži u ovoj godini, a najbitnije je teme “strpala” u jednominutni video.

Kako piše Gabriel Stricker, VP, Marketing & Communications za Twitter, ova se društvena mreža koristila kako bi dala distinktivni element globalnim vijestima. Tako je, primjerice, bostonska policija koristila Twitter kako bi širila informacije o bombašu na tamošnjem maratonu. Kada je panamski predsjednik pronašao oružje u Panamskom kanalu, tvitnuo je to svijetu. Kada se Kevin Rudd ponovno kandidirao za australskog premijera, tražio je od svojih glasača da mu tvitaju razloge zbog kojih ne izlaze na izbore, kako bi im ponudio razloge da glasuju za njega.

Ugašene zvijezde

No, na Twitteru postoji i nešto što se zove Zlatni tvit. To je tvit koji je dobio najviše retvitova, a u 2013. to se odnosilo na glumicu Leu Michele, koja je potvrdila da je preminuo njen partner i kolega iz serije Glee, Cory Monteith. Tvit je retvitan oko 400.000 puta.

Drugi takav tvit odnosio se također na smrt glumačke zvijezde, Paula Walkera. Treći se odnosio na trenutak kada je član benda One Direction, Niall Horan, napunio 20 godina i time prestao biti tinejdžer.

Na stranici 2013.twitter.com može se pronaći još značajnih trenutaka na ovoj društvenoj mreži. Tu su i timelineovi koji pokazuju najpopularnije tvitove o raznim temama, primjerice:

  • 2013: Pregledajte cijelu godinu mjesec po mjesec.
  • News: Globalni događaji i bitne vijesti u cijelome svijetu.
  • Entertainment: Sve povezano sa zvijezdama i bitnim događajima za zabavnu industriju.
  • Sports: Twitter je poprilično glasan tijekom svakog sportskog događaja, a ovdje se mogu pronaći najglasniji tvitovi.
  • Showcase: Najbolji tvitovi godine.

I za kraj, jednominutni video koji sumira najznačajnije teme na Twitteru u 2013.