Studentska praksa

60 volontera sa Studentski.hr traži kolege: Tko će im se pridružiti kao novinar, CM, HR?

Sviđa vam se članak?

Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Portal Studentski.hr raspisao je natječaj za nove članove volontere koji će, među ostalim, moći raditi i na razvoju mobilne aplikacije. A da se praksa na Studentskom uistinu isplati znaju Nikola Jelovečki, voditelj marketinškog tima, Antonia Glavan, na čelu CM-ovaca, a i sama autorica teksta, bivša članica CM tima koja je prve članke objavila upravo na Studentskom.

Pridruži se jednom od 5 timova i sudjeluj u razvoju portala za studente.

Pridruži se jednom od 5 timova i sudjeluj u razvoju portala za studente. Prijave su još samo danas!

Portal Studentski.hr napravili su sami studenti još prije tri godine, a zamišljen je kao središnje mjesto na kojem studenti mogu pratiti novosti o studentskim događanjima, stipendijama, praksama, ali i dijeliti skripte, pratiti oglase za posao i saznati informacije o studentskim udrugama. Da bi sve funkcioniralo kako treba brinu se također studenti – volonteri raspoređeni u nekoliko timova. Trenutno na Studentskom radi šezdesetak studenata, a u tijeku je natječaj za nove članove na koji se možete prijaviti još samo danas, 31. listopada.

Zašto se prijaviti? Zato što možete “izbrusiti” svoje vještine i nadoknaditi nedostatak prakse na fakultetu, kaže Nikola Jelovečki, voditelj marketinga.

Studenti kroz studij stječu teorijska znanja koja često ne znaju primijeniti na stvarnom tržištu. Upravo to im je omogućeno na portalu Studentski.hr. Ovdje imaju odlične uvjete za učenje, rade na stvarnim projektima, upoznaju ljude iz različitih područja djelatnosti (pritom mislim na razne tvrtke i organizacije s kojima stvaraju poznanstva što im uvelike koristi kod zapošljavanja) i dio su super ekipe.

Možeš izabrati karijeru, a usput i eksperimentirati

Na Studentskom se možete pridružiti jednom od 5 timova: tu je redakcija s novinarima i lektorima, marketing, CM tim zadužen za društvene mreže, odjel ljudskih resursa i koordinatori suradnje s udrugama. Voditelji timova su pristupačni i imat će razumijevanja za vaše studentske obaveze, a koliko ćete naučiti i raditi, ovisi o vama samima. To mogu potvrditi iz vlastitog iskustva s obzirom na to da sam i sama donedavno bila dio CM tima.

Osim što sam se bavila društvenim mrežama i upoznala ljude s kojima dijelim slične interese, na Studentskom sam objavila i svoje prve članke. Ono što mi se najviše svidjelo je upravo to što sam mogla eksperimentirati u različitim područjima. Bilo je dovoljno reći da nešto želim raditi, primjerice, intervju s vokalom grupe S.A.R.S., i povratna informacije je bila – možeš.

Osim učenja i brušenja vještina, na Studentskom vas očekuje i puno druženja i zabave s ljudima koje zanimaju iste stvari kao i vas.

Osim učenja i brušenja vještina, na Studentskom vas očekuje i puno druženja i zabave s ljudima koje zanimaju iste stvari kao i vas.

Nove marketingaše očekuje uzbudljiv početak – stiže mobilna aplikacija

No, da se vratimo na marketing, Nikola ima dobre vijesti za buduće članove tima koji će se baviti osmišljavanjem novih ideja i kampanja, ali po novome i razvojem mobilne aplikacije.

Posebno smo ponosni na novu mobilnu aplikaciju Studentski.hr koju razvijamo u suradnji s tvrtkom NTH media, a koja će uskoro biti dostupna na Android i iOS platformi, pa sad intenzivno pripremamo kampanju. Uz prošlogodišnji redizajn portala koji je radila tvrtka ArsFutura i sada novu aplikaciju, pokazujemo predanost konstantnom napretku.

S obzirom na to da je marketing usko povezan s aktivnostima CM-a, Nikola je u stalnom kontaktu sa svojom kolegicom Antonijom Glavan s kojom osmišljava nove projekte. Antonia je na Studentski.hr došla prije 2 i pol godine, a kaže da tada nije ni znala što je zapravo community management. U međuvremenu se toliko zagrijala za društvene mreže da je postala voditeljica tima.

Kod rada na društvenim mrežama na našem portalu mi se sviđa što je sav sadržaj isključivo rezultat timskog rada – od osmišljavanja svakodnevnih objava preko raznih nagradnih igara pa sve do vizuala. Budući da su nam glavna ciljana skupina studenti, raznolikost sadržaja je itekako poželjna. Uvijek ima mjesta za provesti svaku novu ideju, a to je upravo ono što volim kod rada na društvenim mrežama – dinamičnost i promjene.

U CM-u ima mjesta za svakoga tko želi izdvojiti malo vremena i naučiti više o community managementu, poručuje Antonia. A koje kvalitete se traže?

Na prvom mjestu su želja za učenjem novih stvari i proaktivnost. Svima nam je u timu užitak raditi, učiti i istraživati kada stižu neke nove ideje i prijedlozi za poboljšanje postojećih stvari.

Druženja i motivacija dio su atmosfere

Članovi Studentskog ostaju vezani jedni za druge.

Članovi Studentskog ostaju vezani jedni za druge i obavezno dođu na druženja, kaže Nikola Jelovečki, voditelj marketinga.

U protekle je tri godine kroz portal prošlo preko 300 volontera. O tome da je riječ o produktivnoj sredini govori činjenica da mnogi pojedinci tijekom ili nakon Studentskog pronalaze mjesta u drugim medijima ili marketinškim agencijama. Na primjer, CM-ovka Barbara Grgić piše za Ziher.hr, Marin Karadžija iz redakcije prati sport u Večernjem, Antonia je trenutno na praksi u ENTG-u, a bivša novinarka, glavna urednica i voditeljica CM-a Leona Slatković Harčević stigla je do pozicije PR i marketing menadžerice u Mediavisionu.

U Studentskom je stoga lako ponijeti se atmosferom, a zabave i druženja ne nedostaje, kaže Nikola, dodajući da članovi i nakon odlaska sa Studentskog ostanu vezani jedni za druge.

Jednostavno, jednom kada dođeš na Studentski.hr postaneš vezan za taj projekt, za ljude i zapravo većina onih koji i odu s portala nakon studija, još su uvijek tu uz nas, pomažu nam na ponekim kampanjama ili, ako ništa drugo, obavezno dođu na druženja, tulume i proslave.