6 stipendija za najbolje

Student si FER-a, FOI-ja ili PMF-a? OTP banka želi te stipendirati!

Sviđa vam se članak?

Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Iako je nova akademska godina tek počela, svaki student vjerojatno već razmišlja kako popraviti budžet kojim raspolaže. Ako studirate na FER-u, FOI-ju ili možda matematiku na PMF-u, prilika za to nudi vam se kroz stipendije OTP banke za koje se možete prijaviti do 17. listopada.

otp-stipendija

Nova akademska godina sa sobom donosi nova prijateljstva, uzbuđenja, ali i prilike za stipendije za one najbolje i najmarljivije. Naime, OTP banka raspisala je natječaj za stipendije za studente diplomskog studija Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Fakulteta organizacije i informatike ili matematike na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu.

Student koji temeljem prosjeka ocjena i rezultata selekcijskog postupka bude imao najbolji rezultat dobit će jednu stipendiju za izvrsnost u iznosu od 4000 kuna mjesečno, dok će preostalih pet studenata na rang ljestvici uspješnosti dobiti stipendije u iznosu od 1600 kuna mjesečno. Objašnjavajući zašto su se odlučili na dodjelu stipendija, Damira Burčul, direktorica Direkcije organizacije i ljudskih potencijala u OTP banci, ističe:

Stipendiranjem ulažemo u onaj kadar koji želimo dobiti. To je ujedno i motivacijski alat kojim privlačimo studente koji imaju intelektualni i radni kapacitet, a koji trebaju financijsku potporu tijekom studija.

Od stipendije do posla

Odgovor na pitanje zašto baš tehnički i prirodni fakulteti nameće se sam po sebi, a to potvrđuje i Damira. Naime, u Europskoj uniji, kao i u Hrvatskoj, kronično nedostaje stručnjaka iz ovih područja. Uz stipendije, u OTP banci ističu kako studentima nude i mogućnost obavljanja stručne prakse, pomoć oko izrade diplomskog rada, pohađanje internih edukacija, ali i mogućnost zaposlenja nakon završetka fakulteta u području IT-a, upravljanja rizicima, poslovnog bankarstva, financija ili maloprodaje.

Pa ako studirate na nekom od navedenih fakulteta, a stipendija i mogućnost zaposlenja vam zvuči odlično, ne zaboravite se prijaviti do 17. listopada. Više informacija može se pronaći na službenim stranicama.

otp_stipendije_web_051016_600x270