Startup Drill: Women Led

Po prvi puta do sada Startup Drill događaj bit će usmjeren na testiranje i razvoj poslovnih ideja žena

Sviđa vam se članak?

Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Žensko poduzetništvo ogroman je pokretač ekonomskog i društvenog razvoja, a i mi smo u sklopu Ladies of New Business konferencije bili dio potpore i poticaja žena u poduzetništvu. Još jedan događaj koji će nastaviti u tom pozitivnom smjeru je Startup Drill događaj namijenjen upravo poduzetnicama i njihovim idejama.

Nedavno smo imali priliku objaviti intervju s Ericom Riesom, začetnikom Lean Startup metodologije, koji je u razgovoru s Filipom Stipančićem iz Lean Startup Hrvatska pričao o tome kako ćemo uz poduzetničke promjene morati pokretati i one društvene, odnosno zakonodavne, jer jedno bez drugog, očito, ne ide.

Primjer tih promjena je sigurno i sve veća prisutnost žena u poduzetništvu, kako u regiji, tako i u svijetu, jer žensko poduzetništvo jedan je od značajnih pokretača ekonomskog i društvenog razvoja.

Upravo iz tih razloga uskoro se organizira prvi po redu Startup Drill događaj usmjeren upravo na žene poduzetnice – Startup Drill: Women Led u organizaciji Lean Startup Hrvatska, platforme Aurora.hr te Impact Huba Zagreb.

U prostorijama Impact Huba, 9. i 10. ožujka, pod vodstvom mentora s višegodišnjim iskustvom u radu i menotriranju startupova, žene će moći testirati svoje vlastite poduzetničke ideje. Ako vas zanima što sve u 24 sata možete postići, provjerite iskustva naše Mije Biberović koja je prošle godine i sama bila dio jednog Lean Startup Drilla.

Women Led Startup!

Na prošli izdanjima Startup Drilla žene su iskazale poseban interes za sudjelovanjem i kontinuiranom potporom u razvoju svojih poduzetničkih aktivnosti, stoga je ovakva inicijativa razumljiv korak naprijed.

Startup Drill je 24-satni događaj intenzivnog testiranja i razvijanja poslovne ideje prema Lean startup principima. O tome što je lean startup metodologija i kojim se principima vodi detaljno je pisao i jedan od mentora Startup Drilla, Miro Hegedić. U osnovi, Miro ističe da su to principi koji se temelje na znanstvenom pristupu razvoja poslovanja i proizvoda u kojem glavnu ulogu imaju eksperimenti odnosno testiranje hipoteza.

Na Drillu sudionici rade u timovima, uz podršku mentora te osim učenja o osnovnim konceptima Lean startup metodologije prolaze kroz proces u kojem:

  • unaprjeđuju razvoj svoje ideje,
  • smanjuju rizik poslovnog neuspjeha,
  • razvijaju smislene i korisne poslovne veze,
  • te dobivaju priliku za nastavak podrške i nakon samog događaja.

Čak i ako nemate nikakvog iskustva sa startupima, dobit ćete pristup online materijalima koji će vas uvesti u metodologiju, a i sam Drill je koncipiran da bude objedinjeno iskustvo razvoja startupa, tako da to nijednog početnika ili početnicu ne bi trebalo zadržavati.

Događaj je otvoren za sve zainteresirane sudionike, i muškarce i žene, koji su željni učenja, umrežavanja i testiranja svojih ideja. Jedina je razlika što će žene biti voditeljice timova. ;)