Rijeka i ove godine organizira Startup Camp, prijave otvorene do 18. lipnja

Sviđa vam se članak?

Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Rijeka će i ove jeseni, šesti put zaredom, ugostiti Startup Camp, a cilj je podupirati razvoj ove scene i pomoći mladima da vlastite ideje razviju u održive poslovne pothvate. Sudjelovanje u programu je besplatno, a prijave su otvorene do 18. lipnja.

startup_kamp_rijeka

Rijeka će ove jeseni ponovno biti domaćin Startup Campa, a cilj je podupirati razvoj startup scene te pomoći mladima da vlastite ideje razviju u održive poslovne pothvate. Odabrani kandidati u dobi između 18 i 35 godina radit će s mentorima iz SAD-a i Hrvatske, mahom uspješnim poduzetnicima i investitorima. Jana Blažević Marčelja iz Znanstveno tehnologijskog parka STEP RI, ujedno organizatora kampa, ističe:

Ovo je šesta godina održavanja Startup Campa Rijeka. Projekti koji su se do sada prijavili na kamp su prikupili preko 2 milijuna dolara investicija. Ove godine očekujemo još bolje rezultate.

Osim mentoriranja, najbolji će timovi imati priliku osvojiti vrijedne nagrade te automatski ulazak u drugi krug selekcije za ABC akcelerator u Ljubljani. Podsjetimo, lani se titulom najboljeg okitio Juvo – Home Friend.

Prijave do 18. lipnja

Startup Camp Rijeka će se održati u prostorima STEP RI znanstveno-tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci od 13. do 17. rujna 2017. godine, a podržava ga i U.S. Embassy Zagreb.

Organizatori ističu kako je za sve sudionike sudjelovanje besplatno te uključuje smještaj i hranu. Zainteresirani se mogu prijaviti do 18. lipnja, a više informacija može se pronaći na službenim stranicama.