Slovenski Outfit7, tvorac Talking Toma, prodan za milijardu eura?

Sviđa vam se članak?

Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Iako do sada još nije službeno potvrđeno, čini se da je udio slovenskoj tvrtki Outfit7, koja stoji iza aplikacija kao što je Talking Tom, prodan za milijardu eura Kinezima. Ako dođe do potvrde ove vijesti, to bi bio jedan od najvećih tehnoloških ‘exita’ na ovim prostorima.

talking-tomFinance

Malo tko ne zna za aplikaciju Talking Tom, simpatičnog mačka koji iskrivljenim glasom ponavlja ono što govorite. Upravo je ona bila temelj koji je vodio prema onome o čemu se već spekulira mjesecima – iako još nije službeno potvrđeno, čini se da je udio u tvrtki Outfit7, koja stoji iza spomenute aplikacije i mnogih drugih, prodan za milijardu eura, prenosi Netokracija Slovenija i drugi slovenski mediji.

Tim tvrtke Outfit7 stoji iza 15 aplikacija s 5 likova, koje ukupno imaju 5,4 milijarde preuzimanja i 300 milijuna aktivnih korisnika, a prije nekoliko godina ostvarili su i suradnju s Disneyem. Sam Talking Tom je prema AppAnnie prošle godine proglašen kao jedna od najpreuzimanijih igara svih vremena za Android. U 2015. tvrtka je imala 108 milijuna eura prihoda, od čega 80 milijuna eura dobiti.

Tvrtku je 2009. godine osnovao Samo Login sa sedmoricom kolega inženjera, a u nju je uložio 200.000 eura, stečenih prodajom udjela u slovenskoj tražilici Najdi.si Telekomu Slovenije. Samo i njegova supruga Iza danas slove za najbogatiji slovenski par, a zajedno su od tvrtke za izradu aplikacija napravili pravo medijsko carstvo s podružnicama u 14 država. Sama tvrtka ima sjedište u Cipru, njome se upravlja iz Londona, dok podružnica u Ljubljani zapošljava oko 130 osoba.

Iz tvrtke za sada nisu ni potvrdili ni negirali glasine o kojima se sluša od jeseni, ali s obzirom na to da su medijski napisi postali sve glasniji, vjerujemo da će se uskoro oglasiti i službenim priopćenjem. Do tada, bacite oko na tehničku pozadinu priče o Talking Tomu koju smo poslušali u Ljubljani prije tri godine.