guzicom do zdravlja

Kad ne ide drugačije, može li se hashtagom i dupetom do čistog zraka?

Sviđa vam se članak?

Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Građani Slavonskog Broda, suočeni sa sve lošijom kvalitetom zraka koja se ne mijenja na bolje, odlučili su pozornost nadležnih privući zanimljivom kampanjom koja uključuje – guzice. Stojimo guz uz guz sa građanima Broda i nadamo se kako će njihov trud uroditi plodom.

Što raditi kada u medijima pozornost dobivaju situacije koje su, neki će reći bezvezne, a pravi problemi se već mjesecima ne rješavaju? Pa logično, vrijeme je za drastične mjere. Ponukani pozornošću koja se u posljednje vrijeme pridodaje pozadini jedne domaće pjevačice, građani Slavonskog Broda odlučili su pokazati kako i oni imaju guzice, ali i velike probleme u svome gradu.

Problemi se, naravno, tiču apsolutno nedopustive kvalitete zraka u Slavonskom Brodu koja je dosegla kritične razmjere i došla do toga da se građane moli da ostanu u svojim domovima kako se ne bi izlagali raznim otrovnim supstancama koje lepršaju ovim gradom. Valja spomenuti kako je Brod jedan od najzagađenijih gradova u Europi, što zaista dovoljno govori o tome koliko je ova situacija kritična. 

Guzicama protiv zagađenja

Istina, to da se zrak u Slavonskom Brodu može žvakati nije ništa novo, ali zaista je nedopustivo to što se ovaj problem ne rješava na način na koji bi trebao. Zato nikako ne čudi što su građani uzeli stvar u svoje ruke (guzice?) i odlučili privući pozornost na ovaj način. Tako na Facebook stranici Brođani za Brod možete naići na razne fotografije guzica i poruke uz hashtag #dedobrojeviše.

#DEDOBROJEVIŠE #KRUTEMAZO #nemapredaje

Posted by Brođani za Brod on 11. srpnja 2017

Koliko god ovakva vrsta privlačenja pozornosti nekome možda ne ide pod ruku (ili guz?), vjerujemo kako je bilo kakvo privlačenje pažnje na prave probleme opravdano, dok god se ne radi o kaznenom djelu ili situacijama koje su zaista neprimjerene.

Ako živite u Brodu a još niste pokazali svoju guzicu, možete poslati sliku i hashtag stranici Brođani za Brod, a oni će ju anonimno objaviti. Ovo je također dobra prilika za pohvaliti se svim onim satima teretane prije ljetovanja, ali i pokazati svima kako i vi konja, odnosno guzicu, za trku imate.

Naravno, i Netokracija šalje apel svim nadležnima da ne stoje stisnutih guzova, nego učine nešto po ovome pitanju, kada već do sada nisu.