Školska knjiga pokrenula Školski portal kao podršku učiteljima u edukaciji digitalne generacije

Prije 10 mjeseci · Mia Biberović · Kultura 2.0, Novost · Komentiraj

Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža:

Školski portal Školski portal pomoći će nastavnicima da pripreme sadržaj prilagođen “digitalnoj” generaciji učenika.

Školska knjiga predstavila je Školski portal, inovativno multimedijalno rješenje za podršku u nastavi. Ovaj u potpunosti hrvatski proizvod, nudi jednostavan i brz pristup suvremenom edukativnom materijalu koji potpisuju ugledni hrvatski autori, a koji će osigurati nastavnicima prijeko potrebnu podršku u pripremi nastavnog sadržaja prilagođenog novoj digitalnoj generaciji učenika.

Digitalna generacija učenika odrasla je u digitalnom svijetu i informacije žele primati kratko, sažeto, jasno na prvi pogled, ali i s većim naglaskom na vizualne elemente i interaktivnost. Upravo stoga, vođena dugogodišnjim iskustvom u nastavi te kontinuiranim ulaganjem u obrazovanje, Školska knjiga je za 2014./2015. godinu pripremila suvremene udžbeničke serije uz koje će nove generacije sa zanimanjem učiti, a nastavnici ih s lakoćom poučavati. Matilda Bulić, direktorica školskog programa Školske knjige, u priopćenju je istaknula:

Uz to što će biti velika pomoć nastavnicima, naši novi udžbenici nuditi će stručno pripremljen sadržaj za učenike s posebnim potrebama, dok  će nadareni učenici imati priliku okušati svoje znanja u naprednijim zadacima i obogatiti svoja znanja dodatnim informacijama. U skladu sa zahtjevima suvremene škole, udžbenici će uključivati inovativna i zanimljiva rješenja te interaktivan digitalni sadržaj koji će nastavu učiniti kreativnijom i uzbudljivijom upravo ovoj novoj generaciji učenika.

Školska knjiga je u proteklih nekoliko godina u suradnji s CARNetom educirala svoje urednike za izradu digitalnih materijala prilagođenih digitalnoj generaciji pa su ta suvremena znanja danas uspješno ugrađena u nove udžbenike i didaktičke materijale. Uz svakodnevnu podršku Školskog portala, Školska knjiga osigurala je cjelovitu podršku učiteljima u usvajaju novih načina motivacije i učenja primjerenog generaciji koja je tehnološki, strukturalno i kognitivno drugačija. Kako je dodao Krešimir Serdarušić, voditelj digitalnog izdavaštva u Školskoj knjizi:

Nova multimedijalna platforma Školske knjige omogućit će nastavnicima da se ovim promjenama prilagode na jednostavniji način, u što su se već i uvjerili nastavnici koji su je isprobali. Ovaj proizvod jedinstven je na hrvatskom tržištu jer objedinjuje sve ključne komponente: funkcionalnost, sigurnost, stabilnost, brzinu i stručnost, zbog čega će zasigurno postati nezamjenjiv alat svakog nastavnika suočenog s brojnim izazovima u prenošenju znanja učenicima.

Školski portal ponudit će i roditeljima i učenicima dodatne sadržaje za uvježbavanje, ponavljanje i proširivanje znanja. U četvrtak i petak 14. i 15. studenog u sklopu Interlibera na štandu Školske knjige svi zainteresirani moći će iz prve ruke upoznati se s detaljima i isprobati sve funkcionalnosti Školskog portala.

Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža:

Pratite li Netokraciju?

  1. Pratite netokraciju svakodnevno kako bi bili u toku s internetskom industrijom i kulturom
  2. Ne želite da vam promaknu trendovi u internetskom marketingu i poslovanju
  3. Želite upoznati najnovije regionalne startupe i investitore koji su ih prepoznali
  4. Ne želite propustiti detaljne analize, reportaže i informacije s bitnih internetskih događanja
  5. Želite znati da što se "događa na internetu", da o tome znate sve!
  • Emailom budite uvijek u toku (i nemojte ništa propustiti - 100% privatno i nikad vas nećemo spamirati)

  • Pratite naš RSS kanal Pratite u Google readeru
  • Pratite nas na Google Plus Dodajte nas u svoje krugove

Komentari su zatvoreni.