ShoutEm je danas ‘trending’ startup na najvećoj investicijskoj mreži AngelList, zapratio ga i Mark Cuban

Sviđa vam se članak?

Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Zagrebački ShoutEm, startup koji se s 1.2 milijuna dolara investicije slovesnskog RSG Capitala pozicionira u SAD-u, danas je upao na popis ‘trending’ odnosno popularnih projekata na AngelList društvenoj mreži za startupe i investitore. ShoutEm se pridružio startupima poput BISON-a i Double Roboticsa nakon što je niz korisnika iz regije koji inače prate ShoutEm istovremeno krenuo pratiti i komentirati taj startup, ali za ovu priču su ključni rezultati. Zahvaljujući mjestu na popisu, ShoutEm je zapratio i Mark Cuban, poznati američki investitor koji je svoje ime izgradio na temeljima prodaje Broadcast.com-a, dok je sam AngelList poslao ShoutEmov intro na preko 3000 investitora.

ShoutEmov ‘trendira’ na američkoj startup mreži.

Zagrebački ShoutEm, startup koji se s 1.2 milijuna dolara investicije slovenskog RSG Capitala pozicionira u SAD-u, danas je upao na popis ‘trending’ odnosno popularnih projekata na AngelList društvenoj mreži za startupe i investitore. ShoutEm se pridružio startupima poput BISON-a i Double Roboticsa nakon što je niz korisnika iz regije koji inače prate ShoutEm istovremeno krenuo pratiti i komentirati taj startup, ali za ovu priču su ključni rezultati.

Zahvaljujući mjestu na popisu, ShoutEm je na AngelListu zapratio i Mark Cuban, poznati američki investitor koji je svoje ime izgradio na temeljima prodaje Broadcast.coma, dok je AngelListov tim poslao ShoutEmov intro na preko 3000 investitora.

Što se zapravo dogodilo?

ShoutEmov tim, predvođen Viktorom Marohnićem je u želji da srede profil tvrtke na popularnoj društvenoj mreži startup svijeta počeo pitati svoju mrežu kontakata, u dobroj mjeri regionalne poduzetnike i investitore, za reference i komentare. Imajući na umu tvrdoglavost i trud Marohnićeva tima, većina je reagirala gotovo istog trenutka nakon čega je ShoutEm ušao na listu popularnih startupa tog dana, a sada i tjedna. Zahvaljujući tome kontaktirao ih je i AngelListov tim, pri čemu je Marohnić prokomentirao:

Malo ranije su nam se javili iz AngelLista, natjerali nas da sredimo profil do kraja, rekli da cemo biti ‘Featured’ i da su uporavo poslali intro na 3000 investitora.

Uz svaki novi kontakt startup dobiva pristup njihovoj mreži odnosno mnogo je veća vjerojatnost da budući investitor, partner ili kupac vidi ShoutEmove statuse zahvaljujući tome što ih je primjerice Cuban počeo pratiti. S Navalom Ravikantom, suosnivačem AngelLista, nedavno smo pričali o njihovom AngelList Docsu koji će tek u budućnosti biti dostupan u našim krajevima.

ShoutEmovci su se potrudili srediti svoju stranicu na AngelListu.

AngelListu je pak u interesu isticati zanimljive startupe, kao što Apple u svom App Storeu ističe zanimljive aplikacije kroz naslovne slike. Koji će biti rezultati ShoutEmove pozicije tek ćemo vidjeti, ali je dobro znati da uz malo truda i startup iz regije može doći na istaknuto mjesto američkim investitorima itekako bitne mreže.