Samsung predstavio nove modele tableta, Galaxy Tab S2 izlazi sljedećeg mjeseca

Sviđa vam se članak?

Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Nastavljajući seriju Galaxy tableta, Samsung je objavio dolazak novih modela s dvije različitite verzije Galaxy Taba S2. Još nije potvrđeno kada će se naći na tržištu, ali najavljeno je da će se to dogoditi idućeg mjeseca.

Galaxy Tab S2_Black_1

Samsung je objavio dolazak novog tableta, Galaxy Taba S2, koji će korisnicima biti dostupan u dvije varijante s različitim veličinama. Novi 9,7-inčni Tab S2 imat će težinu od 389 grama, a na tržištu će se naći i 8,0-inčna verzija, s težinom od 265 grama. I jedan i drugi tablet bit će tanji od dosadašnjih izdanja iz Galaxy Tab serije, s “debljinom” od samo 5,6 milimetara.

Izdvajajući glavne snage novog tableta, JK Shin, šef Samsungova odjela IT-a i mobilnih uređaja, spomenuo je da će korisnici S2-a dobiti brz i lak pristup pregledavanju različitih sadržaja. Za što bolju vizualnost pred očima korisnika brinut će se Super AMOLED zaslon s rezolucijom 2048×1536, a ako ćemo tražiti usporedbu s prošlim modelom, ima još nekoliko novosti, osim manje težine i “debljine”.

Galaxy Tab S2 9.7-inch

Galaxy S se prilikom izlaska na tržište pojavio u 10,5-inčnom izdanju, od kojega su u Samsungu odustali s novim tabletom, a novitet su i jači procesori za dvije varijante novog modela. Za Tabove S2 koristit će se Quad 1,9 GHz i Quad 1,3 GHz osmojezgreni procesori.

Maksimum prostora za spremanje i korištenje sadržaja moći će iznositi do 128 GB, s mogućnošću proširenja memorije do te razine korištenjem microSD kartice.

Galaxy Tab S2 8.0-inch

Datum izlaska novog tableta za sada nije objavljen, ali najavljeno je da će se modeli Galaxy Taba S2 naći na svjetskom tržištu u kolovozu.