Samsung predstavio Galaxy S6 edge+, u Hrvatskoj početkom rujna

Sviđa vam se članak?

Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Samsung je predstavio svoj novi mobilni uređaj, Galaxy S6 edge+, nasljednika Galaxy S6 edgea. U Hrvatskoj će se moći nabaviti od 4. rujna, a donosi novosti u pristupu aplikacijama i snimanju fotografija i videa.

Samsung Galaxy Edge S6 +

Samsung je jučer predstavio svoj novi pametni telefon, koji na svijet dolazi kao nasljednik Galaxy S6 edgea. Galaxy S6 edge+ će u Hrvatskoj biti dostupan od 4. rujna, moći će se nabaviti u boji crnog safira ili platinasto-zlatnog sjaja, a imat će 32 gigabajta memorije, s 4 gigabajta RAM-a. Pored toga, tu je i nekoliko noviteta koji bi mogli biti zanimljivi korisnicima.

Galaxy S6 edge+ ima povećani zaslon, s dijagonalom od 5,7 inča, a nastavljajući trend uređaja iz Galaxy serije, opremljen je Super AMOLED zaslonom s Quad HD razlučivosti. Žično punjenje baterije na novom uređaju traje oko 90 minuta, a za bežično punjenje, koje će se moći obaviti s gotovo svim punjačima koje se može pronaći na tržištu, bit će potrebno približno 120 minuta.

Apps edge i People edge

Samsung Galaxy Edge S6 plus 2

Jednom kada nabavite uređaj i obavite prvo punjenje baterije, na raspolaganju će, među ostalim, biti dvije opcije koje bi vam mogle biti zanimljive. Na ekranu koji je zakrivljen s obje bočne strane, na svakoj od njih bit će dostupan Apps edge, koji će omogućavati brz pristup aplikacijama potezom prsta po ekranu.

Korisnici će se moći osloniti i na dolazak do opcija poziva ili slanja poruka s naprednijim People edgeom, koji otvara vrata da se poslije dva dodira prstom povežete s obitelji ili prijateljima. Petero najdražih, najbližih i najvažnijih moći ćete označiti bojom i dodati ih u značajku People edge, koja će korisnicima omogućiti da do svakoga od odabranih petero dođe jednim dodirom i pokretom prema sredini zaslona.

Ljubiteljima fotografije ili snimanja videozapisa pri ruci će biti kamera koja se može aktivirati za 0,6 sekundi, s mogućnošću snimanja fotografija i videa visokog dinamičkog raspona (HDR) oslanjajući se na prednju i stražnju kameru, uz optičku stabilizaciju slike na obje kamere i druge filtre. Tu je i opcija Live Broadcast, za prenošenje videozapisa uživo, koja daje priliku da snimljeno podijelimo nekome iz našeg telefonskog imenika ili da svoju snimku objavimo na javnom servisu za prenošenje uživo, poput YouTube Livea.

Za sigurnost uređaja, Galaxy S6 edge+ oslonit će se na KNOX Active Protection i aplikaciju My KNOX, koja će korisnicima omogućiti brzo podešavanje opcija za zaštitu.

Više informacija o uređaju može se naći na Samsungovoj stranici. Za sada nije poznato koliko će koštati u Hrvatskoj, ali u SAD-u je početna cijena, za verziju od 32 GB, 300 dolara uz dvogodišnji ugovor, dok je minimalna maloprodajna cijena 750 dolara.