Problem je u bateriji

Samsung konačno objavio zašto su eksplodirali uređaji Galaxy Note 7

Sviđa vam se članak?

Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Greška koja je rezultirala globalnim povlačenjem više od 2 i pol milijuna uređaja Samsung Galaxy Note 7, leži u litij-ionskim baterijama, zaključak je istrage koja tvrdi da problem nije bio u softveru ili hardveru samog uređaja.

Istraga je pokazala da problem nije bio u hardveru ili softveru uređaja.

Istraga je pokazala da problem nije bio u hardveru ili softveru uređaja.

Samsung Electronics je na današnjoj konferenciji za medije održanoj u Seulu konačno objavio uzroke incidenata s uređajima Galaxy Note 7. U službenom priopćenju navedeno je kako je istraga trajala nekoliko mjeseci, tijekom kojih su testirani deseci tisuća uređaja, a uzrok pregrijavanja i eksplozije uređaja bile su litij-ionske originalne i zamjenske baterije, prenose mediji. Ključ problema s baterijom u uređaju Note 7 bilo je premalo kućište što je uzrokovalo kratke spojeve. Također, problem s baterijom koja se koristila u izvornoj seriji Note 7s povezana je s unutarnjom strukturom koja se sastoji od slojeva pozitivne i negativne elektrode.

Istragu su provodile nezavisne grupacije UL, Exponent i TUV Rheinland čiji su predstavnici na konferenciji za medije obrazložili rezultate istrage. Predstavljene su i nove mjere koje Samsung predstavlja kao odgovor na incidente čija je najveća posljedica gubitak povjerenja korisnika.

Kako vratiti povjerenje?

Predsjednik uprave odjela

Predsjednik uprave odjela mobilnih komunikacija, DJ Koh, istaknuo je predanost Samsunga u ponovnom stjecanju punog povjerenja korisnika.

S ciljem dodatne sigurnosti proizvoda, Samsung od sada uvodi širok raspon procedura unutarnje kontrole i sigurnosti, uključujući dodatne protokole poput višestrukih sigurnosnih mjera i provjeru sigurnosti baterije u osam točaka, stoji u priopćenju. Uz to, oformljena je savjetodavna skupina za baterije koju čine vanjski savjetnici, akademici i istraživači. Uključivanje vanjskih savjetnika u sigurnosnu kontrolu trebalo bi zajamčiti objektivnost po pitanju sigurnosti i inovacija baterija. Četiri člana skupine su dr. Clare Grey, profesorica kemije na Sveučilištu Cambridge; dr. Gerbrand Ceder, profesor znanosti o materijalima i inženjerstvu s UC Berkeley; dr. Yi Cui, profesor znanosti o materijalima i inženjerstvu na Sveučilištu Stanford; te dr. Toru Amazutsumi, izvršni direktor tvrtke Amaz Techno-consultant.

Predsjednik uprave odjela mobilnih komunikacija Samsung Electronicsa, DJ Koh, ispričao se korisnicima i zahvalio mobilnim operaterima, maloprodajnim partnerima, distributerima te poslovnim partnerima na strpljenju i potpori. Istaknuo je predanost Samsunga u ponovnom stjecanju punog povjerenja korisnika, što je posebno važno s obzirom na najavljeni izlazak Samsung Galaxy S8. Na konferenciji je također objavljeno da, za razliku od Galaxy S7 i Galaxy S7 Edge, nova serija uređaja iz Galaxy obitelji neće biti prikazana na Mobile World Congressu, jednom od najvažnijih događanja u mobilnoj industriji. Ipak, izlazak S8-ice na tržište možemo očekivati na proljeće.