Samsung Galaxy A3: Uređaj koji će vas naučiti značenju riječi ‘gifie’

Sviđa vam se članak?

Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Ovih sam dana imala priliku testirati Samsung Galaxy A3. I dok me na prvu ugodno iznenadila njegova vanjština, jer je riječ o tankom, elegantnom uređaju, metalnog kućišta, najveće je iznenađenje bio pojam za koji sam doznala zahvaljujući ovom uređaju – ‘gifie’ iliti selfie u GIF-u.

Samsung a3

No, prije toga prođimo prvo kroz osnove. Što se tiče same konstrukcije uređaja, već sam na početku spomenula kako me poprilično ugodno iznenadila – Samsung uvijek nekako povezujem s plastikom, iako već ima nekolicinu uređaja koji su metalnoga kućišta, a Galaxy A3 je, kao manja i nešto slabija verzija uređaja A5, među njima. Bez obzira na to, i dalje je prisutan Samsungov prepoznatljiv dizajn, ali u nešto kvalitetnijem ruhu, koji vas tjera da stisnete bradu, isturite donju usnicu, dignete obrve i kažete – nije loše. Inače, uređaj je relativno lagan, unatoč metalu, ima 110,3 grama, a dimenzije su mu 130,1 x 65,5 x 6,9 milimetara.

Samsung A3 uredjaj

Vanjština je za svaku pohvalu.

Ako se zaviri “ispod haube” uređaja, naći će se quad-core Snapdragon 410, 1,2 GHz, 1,5 GB RAM-a, dok je operativni sustav ipak čokoladni – KitKat (4.4.4), a ne Lollipop, uz Samsungov Touchwiz. Interne memorije ima do 16 GB, koja se može proširiti na 64 GB uz pomoć microSD kartice. A zaslon? On je veličine 4,5 inča, Super AMOLED, 245 ppi.

Flipboardov Briefing

Briefing, "siromašna" verzija Flipboarda.

Briefing, “siromašna” verzija Flipboarda.

Ako na početnom zaslonu povučete prstom ulijevo, naići ćete na aplikaciju Briefing, koju izrađuje Flipboard. Inače, putem Flipboarda u posljednje vrijeme i najčešće pratim vijesti iz tehnologije, ali i svijeta te lako dođem do popularnog sadržaja koji su moji prijatelji dijelili na društvenim mrežama. Zamislite to kao vlastiti lifestyle časopis prilagođen upravo vašim potrebama. Inače, putem Flipboarda možete praviti i svoje “magazine”, odnosno kolekcije tekstova koji su vam zapeli za oko, i organizirati ih tematski. Briefing ipak nije to – riječ je “ograničenijoj” verziji Flipboarda koja nudi praćenje po temama – vijesti, tehnologija, sport, svijet slavnih, zabava, stil, hrana te putovanja. Ako vam je to dovoljno, odlično, ako ne, savjetujem instalaciju potpune aplikacije.

Uređaj pogoni KitKat 4.4.4

Uređaj pogoni KitKat 4.4.4

Kamera, osmijeh, animacija!

No, prijeđimo konačno na ono što sam najavila u uvodu. Jedna od zanimljivijih stavki na ovom uređaju svakako je njegova kamera (stražnja 8 MP, prednja 5MP). Što se tiče fotografiranja, tu su i razni načini rada – automatski, kojega nije potrebno posebno objašnjavati, “lijepo lice”, koje je namijenjeno uljepšavanju portreta, panorama, autofokus stražnje kamere, putem kojega kamera automatski fokusira lica osoba koje fotografirate, uzastopno snimanje, HDR, noćno, istodobno snimanje zvuka i snimke, snimanje sportskih događaja i kreiranje GIF-ova.

GIF-ova, velite? Pa to odvodi selfie na sasvim novu razinu, pomislila sam. I nisam se prevarila – nekoliko sekundi guglanja kasnije, otkrila sam da postoje sebići” u GIF formatu, zvani gifie. Tome u čast, ulovila sam kolegicu Tenu, ne bih li provjerila što misli o tome. Njen animirani izraz lica govori sve!

Gifie!

Gifie!

Sve u svemu, performanse i izrada uređaja Samsung Galaxy A3 na visokoj su razini za jedan uređaj ovog ranga, a GIF-ovi i ostale nekima možda bitne značajke samo “zaslađuju” cijelu priču.

  Samusung a3 1

Postani majstor GIF-ova uz Samsung Galaxy A3! Potraži ga u Vipnetovom web shopu s početnom cijenom već od 19 kuna. Po toj cijeni ga nabavi u sklopu tarife Bez granica L s mjesečnom naknadom 270 kuna i uz trajni nalog i ugovornu obvezu na 24 mjeseca. Tvoj Vipnet :*