Samsung se utrkuje s Appleom, novi Galaxy Note – već u kolovozu?

Sviđa vam se članak?

Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Iako je dosadašnja praksa bila drugačija, Samsung bi novo izdanje Galaxy Notea mogao službeno predstaviti i pustiti na tržište već u kolovozu. Raniji izlazak Galaxy Notea 5 dao bi više vremena za pisanje i razgovore o novom modelu Samsungova phableta, sa željom da se izbjegne sudaranje s novitetima iz Applea.

samsungNote4NoteEdge

Za razliku od prošlih godina, kada je Samsungov phablet Galaxy Note izlazio rano u rujnu, sa službenim predstavljanjem na IFA-i u Berlinu, novi model uređaja s obilježjima ‘smartphonea’ i tableta mogao bi biti predstavljen ranije. Potvrde još nema, ali neimenovani izvor povezan sa Samsungom otkrio je Reutersu da će se izlazak Galaxy Notea 5 dogoditi već sredinom kolovoza.

S neimenovanim izvorima, dakako, treba biti oprezan, ali Reutersov ugled poziva na to da se ovakva informacija shvati ozbiljno. Pored toga, ovo nije prvi glas o mogućem ranijem izlasku. Korejski WhoWired u svibnju je objavio da će se novi model Samsungova Galaxy Notea pojaviti pred svijetom već potkraj srpnja, umjesto prvotno predviđenoga 4. rujna.

Više vremena za raspravu prije iPhonea 6s

Bude li Galaxy Note 5 imao raniji datum izlaska, glavni razlog za to bio bi u većoj prilici da Samsungov novi phablet bude u središtu pozornosti. Predstavljanje u Berlinu na početku rujna ostavilo bi manje vremena za osvrte i komentare prije nego Apple izađe u javnost sa svojim novitetima, s naglaskom na iPhone 6s, koji bi trebao izaći 25. rujna.

Bolja promocija i izbjegavanje sudaranja termina s Appleom mogli bi pomoći da Samsung zaustavi ili barem uspori pad profita, čiji kontinuitet nije bio prekinut ni početkom prodaje Galaxy S6-a i Galaxy S6 Edgea poslije njihova izlaska u travnju. Ostatak godine dat će odgovor na pitanje može li novi Galaxy Note preokrenuti taj trend, bez obzira na to izašao za mjesec dana ili u uobičajenom rujanskom terminu.