ROWAL liga

Počinje prvo regionalno Overwatch natjecanje za gamere

Sviđa vam se članak?

Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Za natjecanje u ligi timovi će svoje mjesto morati izboriti kroz dva kvalifikacijska kupa krajem veljače. Mečevi će se održavati srijedom i subotom tijekom ožujka, a finale je rezervirano za 9. travnja.

Liga počinje 1. ožujka, a tome prethode kvalifikacije.

Liga počinje 1. ožujka, a tome prethode kvalifikacije.

Ove se godine prvi put održava regionalna Overwatch liga, pod nazivom RUR OWadria. Projekt je pokrenuo Overwatch Adria u suradnji s organizacijom Klan RUR, a njihov cilj je okupiti ljubitelje igre, ali i podići svijest o elektroničkom sportu u regiji.

Timovi će se birati kroz dva kvalifikacijska kupa u nedjelju, 19. veljače, te u subotu, 25. veljače. Nakon toga će osam najboljih nastaviti natjecanje u ligi, a u završnicu nakon razigravanja odlaze četiri najbolja tima.

Tko se može prijaviti?

Prijave su besplatne, a mogu sudjelovati timovi iz Hrvatske i ostalih zemalja iz regije Adria – Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Slovenije i Srbije. Ako nemate ekipu, možete se udružiti s drugim natjecateljima putem Discord servera ili putem foruma. No, s obzirom na to da će se mečevi odigravati srijedom navečer i nedjeljom popodne, od početka ožujka, sudionici moraju biti sigurni da će biti slobodni u tim terminima. Završni meč je predviđen za nedjelju 9. travnja.

Nagrade za prvo, drugo i treće mjesto u vrijednosti od 500 dolara osigurali su ComputerLand i Redragon. Koje vas nagrade očekuju pronađite na službenim stranicama zajedno s drugim korisnim informacijama za natjecatelje.