Ispod haube

Tehnologija Rimac Automobila uskoro u novom hibridnom Aston Martinu!

Sviđa vam se članak?

Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Hrvatska tvrtka Rimac Automobili proizvodit će bateriju zaduženu za povećanje snage novog, hibridnog Aston Martina, AM-RB 001.

Hrvatska tvrtka će se ispod haube novog Astona Martina susresti s nekim od najjačih imena automobilske industrije.

Hrvatska tvrtka će se ispod haube novog Aston Martina ‘susresti’ s nekima od najjačih imena automobilske industrije.

Jedan od najpoznatijih brendova među automobilima, Aston Martin, jučer je na službenim stranicama objavio imena tehničkih partnera koji će sudjelovati u dizajnu hibridnog hyper automobila AM-RB 001, a na popisu se nalaze i Rimac Automobili. Rimčev tim je zadužen za povećanje snage motora koje će osigurati lagani hibridni sustav baterije domaće proizvodnje, dok sam motor dolazi iz britanske tvrtke Cosworh, poznatoj po motoru DFV V8 dizajniranom za Formulu 1.

Aston Martin je za Rimac Automobile napisao da je riječ o priznatom svjetskom lideru u tehnologiji proizvodnje baterija koja je svoju inovativnost dokazala prvim i najbržim hyper automobilom na svijetu, pod imenom Concept One.

Hrvatska je tvrtka tako stala uz bok velikim imenima iz industrije automobila. Osim Coswortha tu su i druge tvrtke poput Multimatica i Ricarda koji stoje iza dijelova novog Forda GT i Bugatti Chirona. Mate Rimac je vijest podijelio putem Facebook profila uz napomenu da u tvrtki još uvijek čekaju potvrdu za službenu izjavu od strane svog novog klijenta, stoga nisu u mogućnosti govoriti o detaljima.