Želite se baviti razvojem igara, a iz Osijeka ste? Stiže program koji bi vas mogao zanimati

Sviđa vam se članak?

Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Osijek je pun novosti iz IT industrije, a posljednja je vezana uz razvoj igara. Naime, nakon gotovo četiri godine obrazovanja web i mobilnih developera, tvrtka Gauss Development kreće s novim izazovnim programom za developere koji će razvijati računalne i mobilne igre. Svi s određenim predznanjem ili dobrom logikom idealni su kandidati za ovaj program obrazovanja koji kreće u studenom 2015. godine.

razvoj igara

Gauss Development, osim što kroz primarnu djelatnost razvoja web i mobilna rješenja, kroz odjel tvrtke Gauss Informatika pronalazi talente koji nakon edukacije i inkubacije u tvrtki postaju spremni za rad u Gaussu ili drugim osječkim IT tvrtkama. S najnovijim programom za game developere otvara se nova šansa zainteresiranima za razvoj računalnih i mobilnih igara, koji će prvenstveno raditi na internim idejama i društveno korisnim projektima. Prva grupa game developera radit će na izradi igre za djecu s poteškoćama u razvoju, ideji jedne od upisanih polaznica.

Zašto game development?

Odjel za razvoj igara u Gauss Developmentu od početka ove godine intenzivno radi na razvoju igara koje klijenti koriste u marketinške svrhe te je osjetno veća potražnja za igrama nego prijašnjih godina, poručuju iz tvrtke. S obzirom na to da je manjak developera u ovoj grani sve izraženiji, educiranje mladih za razvoj igara će biti prilika za sve zainteresirane koji svoj hobi i interes za ovim poslom mogu pretvoriti u novu karijeru. Prvih nekoliko grupa će savladati program izrade 2D igara, koji će biti priprema za program izrade naprednih 3D igara koji je planiran u budućnosti, ovisno o interesu polaznika.

Dosta priče o manjku programera, idemo rješavati problem

Zašto se ova tvrtka upustila u organizaciju obrazovnih programa? Zato što smatra kako je manjak kvalitetne radne snage problem naše industrije oko kojeg postoji previše priče, a premalo konkretnih rješenja, kaže direktor Gauss Developmenta Ivan Lozančić:

Pronaći talentirane osobe nije jednostavno, neki su pronašli nas dok smo neke morali izdvajati kroz brojne selekcije. Ono što nam je cilj je otkriti ljude koji su spremni učiti, osiguravamo sve potrebne uvjete (prostor, materijali, inkubacija i podrška) i stojimo iza toga da najboljim polaznicima osiguramo posao. Ne nudimo programe kao klasične obrazovne ustanove, polaznici se često iznenade što ne nudimo fiksnu satnicu i diplomu nakon programa. Edukacija se prilagođava grupi, tempo, trajanje i kompleksnost uvijek ovise o brzini napretka polaznika. Ovaj koncept postaje dio kulture tvrtke, svakome tko pokaže entuzijazam i znanje nudimo priliku, jer je često samo kvalitetna podrška potrebna kako bi osoba u nekoliko mjeseci ostvarila nevjerojatan uspjeh i napredak.

Gameri, kreativci, geekovi, prijave su otvorene!

Upisi na program Game Developmenta traju do 13. 11. 2015., stoga požurite jer je dio mjesta u grupi već popunjen!