Radio Netokracija 13

Ecommerce u Hrvata iliti kako prodavati krznene frule putem interneta?

Sviđa vam se članak?

Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Gdje je danas internetska trgovina u Hrvatskoj i gdje želimo da ona bude? Bila je to jedna od tema o kojoj smo jučer razgovarali u emisiji Radio Netokracija na Yammatu. Imali smo i gosta – pridružio nam se Dino Oreški, menadžer digitalnog marketinga u Dubrovačkim vrtovima sunca koji se ecommerceom bavi 10 godina, a koji je s Marcelom Majsanom osnovao udrugu eCommerce Hrvatska.

Radio Netokracija Dino

O toj smo inicijativi slušali na konferenciji OMGcommerce, a Dino je otkrio sada i nešto više detalja. Naime, cilj je educirati i trgovce i kupce te formirati jedinstvena pravila igre uz potporu Ministarstva gospodarstva. No, odgovor na prvo pitanje iz ovoga teksta za sada nemamo – ne postoje empirijski podatci koliko ima web shopova, koliko se kupuje i koji je trend rasta.

A kao primjer nekoga tko se želi baviti internetskom trgovinom uzeli smo, ni krivog ni dužnog, Yammatovog Marija Krnića i odlučili da treba proizvoditi drvene frule ukrašene krznom te ih prodavati putem interneta. Kome se treba obratiti? Koju platformu odabrati? Koje zakonske propise treba poštivati?

O čemu smo još pričali, poslušajte u emisiji – i pridružite nam se ponovno idućeg utorka u 18:15 na 102,5 ili yammat.fm.