Radio Netokracija 10

Tko i što kupuje putem interneta?

Sviđa vam se članak?

Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

U jubilarnoj desetoj emisiji Radio Netokracija posvetili smo se – kupovini. Naravno, onoj koja se obavlja iz udobnosti vlastitih fotelja. Kako Hrvati kupuju na internetu? Koji trendovi dolaze? Što su Ivan i Mia zadnje kupili online? Sve otkrivamo!

radionetokracijayammat

Znate li što Hrvati najviše kupuju putem interneta, barem prema Googleovom Potrošačkom barometru za 2014. godinu? Avionske karte! Slijedi rezervacija hotela, a potom karte za kino. Svi dobro znaju da volimo barem istraživati online, čak i ako kupiti na taj način nećemo – volimo promatrati kućanske aparate, televizore i automobile. Važno je da su web trgovine prilagođene za mobitele i tablete, jer 1 od 4 Hrvata, koji kupuju putem interneta, koristili su tom prilikom i mobilne uređaje.

O tome smo pričali u prošlotjednoj emisiji Radio Netokracija, a osvrnuli smo se i na novost koju je predstavio Facebook, a koja bi mogla utjecati na to kako komuniciramo s omiljenim web shopovima – Business Messenger.

Sve je to dio uvoda u Netokracijinu konferenciju OMGcommerce, a ovo ćemo iskoristiti i kao najavu za sutrašnju emisiju – glava tema je, pretpostavljate već, Uber! Do sutra u 18 i 15 uživajte u snimci prošlotjednog Radija Netokracije.