Storytelling

Kako su povezani videoigre i ‘stvarni’ svijet, saznajte u petak u klubu MaMa

Sviđa vam se članak?

Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

S ciljem razotkrivanja kako dizajneri vrhunski upravljaju emocijama igrača i stvaraju upečatljiva iskustva, zagrebački kulturni klub MaMa vas ovaj petak, 16. prosinca, vodi u svijet videoigara.

Zašto nas videoigre tako uspješno uvlače u svoj svijet, otkrit će Srđan

Zašto nas videoigre tako uspješno uvlače u svoj svijet, otkrit će Srđan Laterza.

Suvremene videoigre imaju velik utjecaj na živote korisnika. Već desetljećima se istraživači bore s time ima li igranje videoigara više negativnih ili pozitivnih učinaka. Od pojave prve videoigre u sedamdesetima, industrija je stvorila snažne ekonomske sustave, a u međuvremenu su se pojavile i igre koje koriste smislene interakcije kako bi istražile važna društveno-politička pitanja.

S ciljem razotkrivanja kako dizajneri vrhunski upravljaju emocijama igrača i storytellingom stvaraju upečatljiva iskustva, ovaj petak, 16, prosinca, vas u kulturnom klubu MaMa u Preradovićevoj 18 u Zagrebu očekuje predavanje Videoigre i “stvarni” svijet.

Predavanje copywritera koji je radio na aplikaciji Zagreb Be There

Predavanje će s početkom u 20 sati održati Srđan Laterza, copywriter u interaktivnim sadržajima, scenarist i pisac. Srđan je autor game designa Politika emocija koja će se u 2017. održati u galeriji Hrvatskog dizajnerskog društva, a jedan od najpoznatijih projekata u kojima je surađivao, svakako je aplikacija Zagreb Be There za Turističku zajednicu grada Zagreba, koja je nagrađena kao najbolji turistički digitalni proizvod na festivalu Tourism&Strategy u Parizu.

Uz to, Srđan surađuje na razvoju scenarija za dokumentarnu seriju o vezi videoigara i društva pod nazivom 100 života. Inače objavljuje i priče fantastike, ali trenutno je angažiran oko svoje prve igre – riječ je o point and click avanturi Venenum.

Organizacija događanja provodi se u sklopu projekta net.cube koji je financiran sredstvima Zaklade Kultura nova, Ministarstva kulture RH i Grada Zagreba.