O nama

Netokracija je vodeći regionalni internetski magazin odnosno blog posvećen internetskom poslovanju, marketingu, kulturi i medijima. Na Netokraciji ćete naći ekskluzivne vijesti poput prvih prikaza inovativnih internetskih projekata Kolektive, Iskon.TV-a i Voxija, ali i najave dolazaka svjetskih brendova poput PayPala ili pak ključnih tehnoloških inovacija poput iPada. Osim novosti bavimo se i detaljnim recenzijama, savjetima te analizima internetskog tržišta, neovisno o tome radi li se o kupovanju Facebook fanova ili traženju investicija za internetski startup.

Netokracijine čitatelje čine internetski profesionalci, novinari, poduzetnici i napredni korisnici internetskih servisa iz Hrvatske, Srbije, Slovenije i drugih zemalja regije. Oni ne samo da prvi koriste nove internetske i mobilne tehnologije, već ih i stvaraju unutar startupova koje osnivaju ili tvrtki u kojima rade.

Vodeće regionalne internetske i mobilne tvrtke poput Iskona, Nokije i Bonbona Hrvatskog telekoma podržavaju Netokracijin rad upravo zbog te vrlo tražene ciljane grupe koju čine naši čitatelji.

Internet, kažete?

Netokracija je osnovana 2009. kao blog na kojemu je njen osnivač, Ivan Brezak Brkan, pisao o internetskim startupovima koje je znao i s kojima je tada surađivao kroz događaje poput konferencije Web.start i zagrebačkih Barcampova. U 2010. Netokracijine sadržaje počinju redovito prenositi mnogi veći mediji poput Jutarnjeg lista, Tportala i Net.hr-a, bilo da se radi o humorističnom pregledu hrvatske politike, pobjedi regionalnih startupa na međunarodnim natjecanjima ili otkrivanju plagijata uglednih tvrtki.

id=”attachment_10043″ Vijesti koje otkriva Netokracija prenose vodeći regionalni mediji…

Tijekom godine Ivanu se pridružuju stručni gosti autori koji pišu o zahtjevnim temama poput korištenja Google Webmaster Tools alata, uništavanju internetskih sučelja i izradi CMS-a kakvog žele koristiti urednici.

Izdvojeni autorski sadržaji, ekskluzive i pokroviteljstva

Vaši netokrati

Iako su svi čitatelji Netokracije zapravo netokrati, autore čine upravo ovi geekovi i njihovi suradnici

Ivan Brezak Brkan, osnivač

Kao strateg za internet marketing i nove medije te direktor Acumen Connecta pomaže tvrtkama poput Microsoft Hrvatska u razvoju novih medija i sudjelovanju u društvenim mrežama poput Twittera. Stručni je suradnik za internet poslovanje vodećih hrvatskih IT časopis Bug, Mreža i Plan B.

Piše o zbivanjima na internetskom tržištu srednje Europe za europsko izdanje vodećega svjetskog bloga o tehnologiji Techcrunch.

Marina Filipović Marinshe, fotografkinja

Nagrađivana portretna, modna i art fotografkinja originalnom i smjelom fotografijom pomaže brendovima u stvaranju njihova vizualnog identiteta.

Radeći za bendove poput Elementala, glazbene izdavače poput Menarta te medije i izdavače poput Algoritma i Večernjeg lista, Marina nikada ne posustaje u pomicanju svog stila u ime kvalitetnije fotografije.

Stručni suradnici

Povremeno nam se pridruže:

Luka SučićLuka Sučić

Aktivan technology bloger i urednik vodećega regionalnog magazina posvećenog Apple proizvodima MacKorisnik. Osim promoviranja korištenja iPhonea i novih tehnologija u poslovnom okruženju, više se puta uhvatio u koštac s primjenom novih medija poput Twittera u poslovnoj praksi. Mobilna tehnologija i poslovanje ipak je ono što Luku najviše zanima te čemu se prvenstveno i posvećuje na Netokraciji.

Lucijan Blagonić

Lucijan je web dizajner koji se zanima ponajprije za upotrebljivost i pristupačnost web stranica, što u praksi primjenjuje kroz jednostavan i minimalističan web dizajn. Prilagodba najvećem broju korisnika uz web standarde Lucijanu su imperativ u radu. Iskustvo u razvoju sučelja razvio je kroz izradu web sučelja za klijente poput Hrvatske udruge Ubuntu korisnika te Carneta. Zajedno s bratom Emanuelom Blagonićem vodi agenciju Blagonic Brothers.

Emanuel Blagonić

Emanuel je svoju prvu web stranicu izradio 1997., kada se i ozbiljnije počeo baviti grafičkim te internet dizajnom. Nekad suvlasnik jedne od vodećih agencija za izradu web stranica u Istri Omnicron iz Pule, Emanuel je danas vlasnik Extendisa. S više od 200 odrađenih internetskih projekata za klijente iz zemlje i inozemstva u posljednje se dvije godine orijentira prvenstveno na web dizajn. Zajedno s bratom Lucijanom Blagonićem vodi agenciju Blagonic Brothers.

Nikola Plejić

Iskusni programer koji se već godinama hvata u koštac s PHP-om, Pythonom te C#-om. Ni JavaScript, XHTML te CSS nisu mu strani – dapače! S obzirom da preferira otvorene tehnologije, na Netokraciji ponekad piše i o GNU/Linuxu. Bez brige, nije jedan od militantnih linuksaša, no kada je internet iskustvo u pitanju – Nikolu brine samo korisničko iskustvo. Trenutno vodi agenciju Neutrino.

Mario Frančešević

Pobrinut će se da se pojavite u kontekstu – Google AdWords, Facebook Ads ili nekom drugom obliku kontekstualnog oglašavanja na internetu. Mario se kao voditelj agencije za internet marketing SeekandHit bavi kontekstualnim oglašavanjem i optimizacijom, za što je jedan od vodećih autoriteta u Hrvatskoj. Dok ne analizira promet svojih klijenata, poput Maistre i Aviokarata, piše blog na kojem se osvrće na događanja u sferi internet marketinga.

Marija Matešić

Zanimanje za informacijske tehnologije iskazuje kroz istraživanja o društvenim medijima te vizualizaciji podataka. O spomenutim temama napisala je već nekoliko znanstvenih članaka, a na njih se osvrće i na svome blogu Informatologija. Na Netokraciji se posvetila utjecaju internetskih tehnologija i novih medija na znanje i obrazovanje.

Hrvoje Mihajlic

Hrvoje je bloger, fotograf i student marketinga, ne nužno tim redoslijedom. Piše na svom blogu i u časopisu Plan B o temama povezanim za primjenu novih medija u tradicionalnim i internetskim kampanjama.

 

Goran Peuc

Više od desetljeća se bavi dizajnom weba i ostalih digitalnih medija. Trenutno radi u web agenciji Nivas za klijente poput 24sata, Kolektive, Croatia Osiguranja, MTV-a i drugih. Na Twitteru ćete ga ponekad naći kao “dizajn kirurga”, a poneki tekst napisat će i na Worship.hr.

Tehnički detalji

Ako ste došli dovde, očekujete poneku pikanteriju. Osim Ivanovog radoholičarstva i Nikoline ljubavi prema iPhoneu, jedino vam možemo otkriti zanimljive tehničke sitnice koje omogućavaju Netokracijin nesmetan rad. WordPress je sustav koji stoji iza cijelog magazina uz pomoć Lucijanovog dizajna i frontendaških čarolija njegovog brata Emanuela – braće Blagonić.

Brzu dostavu digitalnih sadržaja na vaše računalo ili mobilni telefon omogućava MaxCDN Content Delivery Network koji podržava integraciju s WordPressom, Joomlom, Drupalom i Magentom:
Content Deliver Network