Zabina Nikolina Cvitanović u pobjedničkom timu UniCredit Hackathona SIE

Sviđa vam se članak?

Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Početkom rujna, UniCredit je s ABC akceleratorom organizirao prvi UniCredit Hackathon SIE, a u pobjedničkom timu nalazi se i Zabina Nikolina Cvitanović, ujedno Netokracijina Ladies of New Business mentorica.

Zabina Nikolina Cvitanović članica je pobjedničkog tima UniCredit Hackathona SIE, a ujedno i Netokracijina Ladies of New Business mentorica.

Dvodnevni UniCredit Hackathon SIE, s fokusom na rješenja vezana uz direktivu PSD2 održao se 2. i 3. rujna u Ljubljani, a u organizaciji UniCredita i ABC akceleratora. Na hackathonu su sudjelovali programeri, dizajneri, predstavnici fintech startupa i softverskih tvrtki, zaposlenici UniCredita kao i svi oni koji razmišljaju izvan ‘okvira’.

Odabrani sudionici, okupljeni u 12 međunarodnih timova, došli su iz Albanije, Austrije, Bosne, Bugarske, Hrvatske, Češke, Mađarske, Italije, Poljske, Rumunjske, Rusije, Srbije, Slovenije, Švicarske, Turske te – Japana.

Prvonagrađenom timu nagrada od 5000 eura

Oslanjajući se na novu regulaciju direktive PSD2, prema kojoj sve financijske ustanove u EU-u moraju trećim osobama osigurati izravan pristup računima svojih klijenata, izazov hackathona bio je osmisliti rješenja koja će odgovoriti na pitanje: Kako se podaci o računu klijenta mogu koristiti za poboljšanje korisničkog iskustva i stvaranje vrijednosti i za naše klijente i za banku.

Nakon dva dana natjecanja, odabrani su i pobjednički timovi. Prvo mjesto na hackathonu i nagrada od 5000 eura pripalo je timu u kojemu se nalazi i Zabina Nikolina Cvitanović, ujedno Netokracijina Ladies of New Business mentorica. Drugonagrađeni tim osvojio je 3500 eura, a treći tim dobio je nagradu od 1500 eura.

Komentirajući hackathon Sergio Marino, član Uprave, UniCredit Banka Slovenija, istaknuo je kako su glavne stavke koje su se uzimale u obzir pri izboru pobjednika dosljednost u poslovnom slučaju, radna demonstracija, sama prezentacija te kreativnost ideje. Međutim, stvari ne završavaju ovdje. Naime, najbolji timovi predstavit će svoje projekte vodstvu Grupe UniCredit za SIE regiju, uz mogućnost sudjelovanja u provedbi rješenja, ističu u UniCreditu.