hello nanobit

Nanobit se uz Hello Kitty Food Town probija na azijsko tržište

Sviđa vam se članak?

Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Jedna od najuspješnijih domaćih IT tvrtki, Nanobit, ovih je dana predstavila novu igru razvijenu u suradnji s manje ni više nego s Hello Kitty, poznatim brendom prepoznatljivim po djevojčici (ne mački) istog imena. Hello Kitty Food Town dostupan je za iOS i Android uređaje.

Za Hello Kitty vjerojatno zna gotovo svatko, a vjerujem kako je vrlo teško naći neku stvar za koju ne postoji licencirana Hello Kitty verzija. Domaći Nanobit tako se odnedavno može pohvaliti igrom Hello Kitty Food Town, koja je razvijena u suradnji sa Sanriom i brendom Hello Kitty, a bez sumnje će pomoći Nanobitu u osvajanju azijskog tržišta.

Kako bih saznao više o tome kako je došlo do ove igre, razgovarao sam s Dragom Tafrom, producentom igara u Nanobitu koji je, između ostalog, radio i na igrama Chef Town i Fashion City 2.

Animoca Brands pristupio Nanobitu

Prije razgovora, ipak je važno znati o čemu se radi u ovoj suradnji. S jedne strane imamo naš Nanobit, a s druge Sanrio koji je poznatiji kao tvrtka koja je vlasnik brenda Hello Kitty. Između njih stoji Animoca Brands, tvrtka koja se specijalizirala u izdavanju mobilnih igara velikih brendova, kao što su Garfield, Ben10 i Hello Kitty.

Drago kaže kako je upravo Animoca Brands pristupio Nanobitu kako bi započeli suradnju na Hello Kitty Food Town, potaknuti uspjehom drugih naslova iz Nanobitovog kataloga, prvenstveno Chef Townom:

Animoca Brands se jako svidjela naša igra Chef Town. Htjeli su suradnju s nama i zaključili su da su koncept i mehanika Chef Towna pogodni za azijsko tržište. Oni su bili ti koji su predložili da u suradnji sa Sanriom i njihovom Hello Kitty izbacimo novu igru koja je ustvari simulacija restorana. Nama je ideja bila fantastična jer nam se pružila prilika brendiranja na azijskom tržištu koje nam je inače teže dostupno i dosta drugačije od zapadnih tržišta.

Nanobit / Sanrio

Ulazak na tržište Azije

Kako je ova igra u svom temelju orijentirana upravo na tržište Azije, glavne razlike između ove nove Hello Kitty igre i drugih Nanobitovih naslova, koji se temelje na simulaciji restorana, bile su one kulturološke, kako je i za očekivati:

Upravo je razlika korisnika azijskog i zapadnog tržišta bila najveći izazov. Korisnici su jednostavno drugačiji, očekuju u potpunosti različite stvari od igre i mi smo se morali tome prilagoditi, a Animoca Brands su nam u tome pomogli.

Razvoj igre s ovako velikim brendom sigurno nije mala stvar, a Drago napominje kako su u priči, osim Nanobita i Animoce bili uključeni još i Sanrio, kao “otac” Hello Kitty, i Google te Apple na čijim se trgovinama igra može preuzeti već danas. Drago kaže kako je suradnja protekla glatko i u procesu nije bilo nikakvih kašnjenja, za što je zaslužan prvenstveno Nanobitov tim za razvoj igre.

Igra na Androidu u nekoliko dana preuzeta pola milijuna puta

Ako ste ikada igrali neku od Nanobitovih restoranskih igara, vjerojatno će vam i Hello Kitty Food Town biti poznata, ali ovdje se ne radi samo o skinu postojećih naslova:

Hello Kitty je nova igra, a samim time jednostavno svježija i vizualno atraktivnija. Mehanike igre, cijeli gameplay je prilagođen zadnjim trendovima na tržištu, a Hello Kitty brend je, naravno, maksimalno iskorišten u svim aspektima igre.

Prema tome, ako ste ikada željeli zaigrati igru gdje kuhate s Hello Kitty, možda je ovo pravi trenutak da to učinite. Od ove nove igre i Nanobit i Sanrio imaju bez sumnje velika očekivanja, a budući da je u tek nekoliko dana preuzeta više od pola milijuna puta samo na Androidu, vjerujem kako uspjeh neće biti problem.