ecommerce day

Izbor web trgovca godine: Najbolji su namjestaj.hr i sonusart.hr

Sviđa vam se članak?

Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Danas su u sklopu konferencije posvećene e-trgovini dodijeljene nagrade najboljim web trgovcima. 50 poznatih web trgovina ocijenilo je preko 22.000 potrošača te stručna komisija koji su odlučili – najbolji su namjestaj.hr i sonusart.hr.

web-trgovac-godine

Danas su na konferenciji Ecommerce Day u Krašu dodijeljene nagrade najboljim web trgovcima u sklopu natjecanja koje organizira sMind. Među 50 poznatih web trgovina, više od 22.000 potrošača sa stručnom komisijom presudilo je da su najbolje namjestaj.hr te sonusart.hr kojima su “kući” ponijeli nagrade The Shopper’s Mind Web Champion Award, odnosno, The Shopper’s Mind Web Challenger Award. Tu je i novčana nagrada od 10.000 kuna za pojedinog pobjednika, a dio novčanog fonda od sveukupno 37.000 kuna pripao je i dobitnicima drugim nagrada.

Osim 2 glavne nagrade, pobjednici su proglašeni najboljim web trgovcima u kategoriji dom i vrt (namjestaj.hr) i audio i video kategoriji (sonusart.hr). Nagrade prema ostalih 11 kategorija dobili su:

 1. silux.hr (automoto),
 2. superknjizara.hr (knjige),
 3. malinca.hr (zdravlje i ljepota),
 4. partypops.hr (pokloni i zabava),
 5. conrad.hr (IT i elektronika),
 6. agrotoys.eu (djeca i obitelj),
 7. zooplus.hr (kućni ljubimci),
 8. moj-toner.com (škola i ured),
 9. ferivisport.hr (sportska oprema),
 10. gizzmo.hr (telekomunikacije i mobilno),
 11. ekupi.hr (web šoping centar).

Također, prema izboru potrošača, 1. nagradu People’s Choice Award pripalo je trgovini salonatech.com, a 2. te 3. mjesto osvojili su moj-toner.com i superknjizara.hr. Stručna komisija je posebnom nagradom The Shopper’s Mind Committee Award nagradila mall.hr.

Skoro svaki 5. ispitanik kupuje putem pametnog telefona ili tableta

Dodjelom nagrada završila je 3. konferencija Ecommerce Day u sklopu koje su predstavljeni rezultati istraživanja o hrvatskom online tržištu koje je obuhvatilo 22.437 potrošača. Istraživački projekt Shopper’s Mind koji je u suradnji s agencijom Valicon proveo sMind, pokazuje da korisnici sve više kupuju putem interneta. Tek je 10 posto onih koji nikada nisu kupovali putem interneta, a barem jednom mjesečno online kupuje polovica ispitanika.

Među najčešćim plaćanjima na internetu su plaćanje pouzećem (30 posto), Paypal (27 posto) te kreditne kartice kojima plaća petina anketiranih. Također, ovo je istraživanje još jednom potvrdilo sve veći utjecaj mobilne tehnologije. Gotovo petina ispitanika kupuje putem pametnog telefona ili tableta.