Microsoftova Word Flow tipkovnica s Windows Phonea dolazi na uređaje s iOS-om

Sviđa vam se članak?

Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Microsoft više neće čuvati svoju tipkovnicu za mobilne uređaje samo za korisnike s Windows Phoneom. Započelo je njezino isprobavanje za uređaje s iOS-om, s mogućnostima za brže pisanje i smještanje tipkovnice u lepezastom obliku za lakše pisanje jednom rukom.

WP Messenger Lumia 1520

Osim na Windows Phoneu, Microsoftova Word Flow tipkovnica za mobilne uređaje postat će dostupnom i korisnicima na uređajima s iOS-om. Za sada u fazi internog testiranja, Microsoftova tipkovnica uskoro će doći do prvih korisnika koji će je isprobavati na Appleovim uređajima, a kako otkriva The Verge, omogućavat će lakše i brže tipkanje na kakvo su se već naviknuli vlasnici Windows Phonea.

Ipak, Microsoftova tipkovnica za iOS neće biti sasvim ista. Posebnost joj je lepezasti oblik u kutu ekrana, u tzv. jednoručnom načinu tipkanja, što bi trebalo omogućiti jednostavnije pisanje teksta jednom rukom.

Brzina za Guinnessovu knjigu rekorda

Kako je objavio 9to5Mac, Microsoft će svoju Word Flow tipkovnicu ponuditi iOS-ovim korisnicima za isprobavanje na iPhoneu 5s i novijim uređajima. Za privlačenje potencijalnih zainteresiranih za testiranje u ‘beta’ fazi, Microsoft je članovima svojega Windows Insider Programa otkrio da je riječ o tipkovnici s kojom se po brzini pisanja teksta ulazi u Guinnessovu knjigu rekorda. Za sve opcije koje će biti predstavljene, korisnici koji će isprobavati imat će mogućnost dati povratnu informaciju što je dobro, a što ne.

Microsoftova tipkovnica postiže veću brzinu tipkanja zbog prijedloga cijele riječi na temelju nekoliko ispisanih slova i prijedloga za ubacivanje ’emojija’ na temelju ispisanog teksta, s mogućnošću da ispisanu riječ zamijenimo ’emojijem’ koji je predstavlja.

Umjesto tipkanja – pisanje povlačenjem prsta

Pored toga, tu je i ispisivanje riječi povlačenjem prsta, po principu kakav nudi Swype, a Microsoft se njime poslužio za svoju Word Flow tipkovnicu. Umjesto klika na svako pojedino slovo ili neki drugi znak, cijelu riječ možemo ispisati pritiskom na tipkovnicu i povlačenjem od slova do slova, a na taj način možemo brže dobiti i prijedlog cijele riječi ili ’emojija’ kojim ćemo zamijeniti neki tekstom ispisani pojam.

Nakon što se isproba, Microsoftova tipkovnica za Windows Phone trebala bi stići na uređaje s iOS-om tijekom narednih mjeseci, a u priči The Vergea najavljen je i njezin dolazak na uređaje s Androidom kasnije ove godine.