humanitarni wi-fi

Hrvatski MeshPoint među 12 finalista natjecanja Hackaday 2017.

Sviđa vam se članak?

Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Hrvatski MeshPoint ovaj je vikend ušao među konačnih 12 finalista natjecanja Hackaday u kategorijama za najbolji proizvod i najbolji humanitarni proizvod.

Odličnu vijest najbolje je popratiti s još boljom, a upravo se to dogodilo MeshPointu, koji je, nakon vijesti o plasiranju u finale u kategoriji za najbolji proizvod ovoga ljeta, prije nekoliko dana ušao među posljednjih 12 finalista natjecanja The Hackaday 2017.

Meshpoint se tako ovaj vikend natjecao za glavnu nagradu u čak dvije kategorije, onoj za najbolji proizvod te za najbolji proizvod za humanitarno djelovanje na konferenciji Hackaday Superconference 2017., a iako nisu osvojili glavne nagrade, njihov uspjeh nije ni po čemu umanjen, budući da je sam ulazak u posljednji krug velik uspjeh, a finaliste su “filtrirali” vrsni stručnjaci, inženjeri i profesori sa sveučilišta kao što je MIT.

Nije prvo priznanje

Podsjetimo, MeshPoint je domaći projekt otvorenog hardvera i softvera koji omogućava brzo i jednostavno stvaranje Wi-Fi mreže hotspotova u situacijama koje su po mnogočemu vrlo zahtjevne, poput prirodnih katastrofa i drugih izvanrednih situacija.

MeshPoint sustavi dokazali su se tijekom migrantske krize u Slavoniji, a osim u izvanrednim situacijama, mogu se koristiti i na drugim događajima gdje internet treba dovesti do velikog broja ljudi, kao što su utakmice ili glazbeni festivali.

Ulazak u finale svakako je još samo jedno u nizu priznanja MeshPointu koji se, iako dokazan u vrlo teškim uvjetima, i dalje svakodnevno dokazuje kao izuzetan poslovan pothvat i prije svega filantropski i humanitarni projekt koji će bez sumnje pomoći mnogim ljudima u nevolji.