Pod palicom Kanapejić komunikacija

MaMi.hr: Portal za (buduće) roditelje Mirne Maras u novom ruhu za novo poglavlje

Sviđa vam se članak?

Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Krajem 2012. godine glumica i voditeljica Mirna Maras odlučila je napraviti nešto netipično – otvoriti vlastiti internetski portal posvećen budućim i sadašnjim mamama, MaMi.hr. Tri godine kasnije, uz vodstvo Ane Pejić Rihe i Kanapejić komunikacija te same Mirne, portal doživljava redizajn i priprema se za novo poglavlje u kojemu želi postati vodeće internetsko mjesto na kojemu će se okupljati majke iz cijele regije.

mamihr_1naslovna1

Istina, portala za (buduće) roditelje ne nedostaje na ovim prostorima, ali kako takve stranice posjećuju u većini vrlo aktivni korisnici i čitatelji koji mnoge svoje nedoumice rješavaju provjerom na internetu, rado dijele savjete i čitaju o tuđim iskustvima, ali i zbog činjenice da iza njega stoji zvučno ime, MaMi.hr prilike za probitak ima. Kako za Netokraciju otkriva Mirna, i sama je bila poput drugih budućih roditelja kad je ostala trudna – mnogo je istraživala i pretraživala jer se našla u novoj situaciji. To joj je i bila inspiracija za kreiranje vlastitog portala koji će biti mjesto gdje će trudnice i mame dobiti informacije koje traže. Danas portal zajednički vodi s Kanapejić komunikacijama, agencijom Ane Pejić Rihe koja je od početka uključena u projekt, iako priznaje da bi voljela više vremena posvetiti portalu što joj gust raspored za sada ne dopušta u potpunosti.

Novi izgled i nove rubrike.

Novi izgled i nove rubrike.

Mirna i Ana sada vode portal uz novinarku Martinu Milotić, dok se u cijelu priču povremeno uključuje i Željko Riha, Anin suprug, poznato ime u domaćim digitalnim vodama. Uz staro-novooformljeni tim, redizajn je bio idući logičan korak – novi izgled donosi posebnu rubriku za blog, rubriku za tate te MaMi preporuku. Ana objašnjava zašto su se odlučili za novo ruho:

Ključan trenutak za portal je bio vjerojatno krajem prošle godine kada smo Mirna i ja odlučile da će projekt biti samo u ženskim rukama i da ćemo nas dvije odlučivati o svim promjenama. To je urodilo plodom jer se slažemo, imamo isti cilj i jako slične ideje. Portal već sada radi izvrsno i čitani smo u cijeloj regiji i nekim zemljama gdje ima dosta Hrvata poput Njemačke, Austrije i Irske, no cilj nam je portal podići na još višu razinu, našim čitateljicama omogućiti određene pogodnosti, imati još veći broj stalnih čitateljica i naravno brendirati ga.

3 godine, 1000 članaka, 30.000 mjesečnih posjetitelja

 

Ana Pejić Riha, Kanapejić komunikacije, i Mirna Maras, začetnica projekta MaMi.hr.

Ana Pejić Riha, Kanapejić komunikacije, i Mirna Maras, začetnica projekta MaMi.hr.

Nakon tri godine na portalu se skupilo 1000 članaka, a 400 mama postale su dio MaMi zajednice. Njih šest samoinicijativno dijele svoja iskustva putem bloga, a sam portal ima oko 30.000 jedinstvenih posjeta mjesečno. Dok se na brojkama planira više raditi kako bi se podigle na veću razinu, kvalitetan sadržaj ostaje u fokusu.

Naša draga novinarka Martina Milotić glavna je za sadržaj, tu i tamo nešto napišemo Mirna i ja, no Martina je naša snaga i dio ovog tima. Video sadržaj, odnosno MaMi intervjue s poznatim roditeljima i stručnjacima, radimo s organiziranim timom iz Zia Produkcije. U planu nam je raditi i animirane infografike.

Izazovi i poslovne prilike

S obzirom na specijaliziranost tema kojima se portal bavi te da sve informacije moraju biti dobro provjerene prije no što se objave, ali i na popriličnu konkurenciju, naše sugovornice ne skrivaju da je raditi na ovakvom projektu izazovno.

Cilj nam je olakšati i informacijski obogatiti najljepši period svake žene pa time i mlade obitelji. Naravno, kao i u svakom poslu, konkurencija postoji i ovdje je da nas čini boljima. Sviđa nam se kako naše kolege rade i smatramo da svi idemo u sličnom smjeru i to je najvažnije za naše čitatelje. Posebni smo utoliko što je sam projekt krenuo iz ruke mame Mirne što je ipak malo drugačiji pristup nego kod većine ostalih poslovnih projekata.

Uz postojeći i budući video sadržaj, u planu su i animirane infografike.

Uz postojeći i budući video sadržaj u planu su i animirane infografike.

A što se sprema za iduće tri godine portala MaMi.hr? Začetnica projekta Mirna Maras za kraj kaže:

Vidim ga da je na regionalnoj razini postao vodeće mjesto gdje se okupljaju trudnice i mame, a ne samo na prostoru Hrvatske.