Linkokracija: Konferencija RockPaperStartups, Instagram video i drugi bitni ovotjedni događaji

Sviđa vam se članak?

Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Pregled ovotjednih najvažnijih događaja počinjemo vrućom vijesti koja je još više zagrijala ovaj vreli tjedan! Naime, objavljeni su detalji fantastične konferencije o startupima, RockPaperStartups, koja se za manje od mjesec dana održava u Rijeci. Na nju dolaze Google Ventures, Twitter, Evernote, Techstars, Seedcamp i mnogi drugi – što znači da dolazite i vi!

LinkokracijaPregled ovotjednih najvažnijih događaja počinjemo vrućom vijesti koja je još više zagrijala ovaj vreli tjedan! Naime, objavljeni su detalji fantastične konferencije o startupima, RockPaperStartups, koja se za manje od mjesec dana održava u Rijeci. Na nju dolaze Google Ventures, Twitter, Evernote, Techstars, Seedcamp i mnogi drugi – što znači da dolazite i vi!

Bitna je novost u svijetu društvenih mreža ovoga tjedna bilo predstavljanje video opcije za Instagram. Zanimljivo je što video zapisi koji se mogu napraviti putem ove aplikacije traju do 15 sekundi, 9 sekundi duže nego na konkurentnom Vineu, stoga smo se pozabavili i tom temom. Inače, primijetili smo i kako Instagramov “gazda”, Facebook, u posljednje vrijeme na vidjelo izvlači neke pomalo zaboravljene opcije, stoga pogledajte koje su to.

Kad smo već kod aplikacija, ovoga smo tjedna testirali igricu Tribal Quest, koju je izradila splitska ekipa, a koja je, moramo priznati, poprilično zarazna. Pohvala ide i domaćoj aplikaciji Flaster, koja želi zaliječiti “bolna” mjesta u gradu, a koja je osvojila prvo mjesto na festivalu Dan D. Objavili smo i vodič kroz aplikaciju i proces registracije za uslugu korištenja gradskih bicikala, NextBike.

Gostujući autori

Ponovno smo ugostili iskusne autore koji su podijelili s nama neprocjenjiva znanja iz svog područja. Tako se Domagoj Davidović bavio planiranjem budžeta za marketinške svrhe, dok je Dunja Lazović uputila kolege markentigaše da uče o taktikama prodaje od najboljih – prodavača s tržnice. Tomislav Car se bavio zapošljavanjem i opisao proces selekcije osoba za rad u Infinumu. Richard Medić bavio se iznimno ozbiljnom problematikom iz Bosne i Hercegovine i fenomenom nazvanim “bebolucija” koji je obuhvatio i virtualni i stvarni svijet te zemlje, ali otišao i izvan granica. Također, Daniel Ferenc je priznao kako je preživio prvih tjedan dana s operativnim sustavom iOS 7.

I, naravno, ako već niste, provjerite koja će geeketa krasiti vaše desktope, i to iduća dva mjeseca. I ne zaboravite posjetiti profesora Baltazara na Googleu!