Pogledajte što ste propustili s konferencije RockPaperStartups, ali i ostale zanimljivosti

Linkokracija: Sve što ste možda propustili s konferencije RockPaperStartups, ali i ostale zanimljivosti

Sviđa vam se članak?

Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Posljednjih smo dana bili zauzeti velikom ljetnom Netokracijinom startup konferencijom RockPaperstartups, s koje smo, između ostaloga, donijeli mnoštvo izvještaja s odličnih predavanja. Sve izvještaje možete pronaći ovdje, a izdvojit ćemo neka od njih.

LinkokracijaPosljednjih smo dana bili poprilično zauzeti velikom ljetnom Netokracijinom startup konferencijom RockPaperstartups, s koje smo, između ostaloga, donijeli mnoštvo izvještaja s odličnih predavanja. Sve tekstove možete pronaći ovdje, a izdvojit ćemo neke od njih.

Jedna od “rokerskih zvijezda” svakako je bio Daniel Burka, partner u Google Venturesu, koji je na konkretnim primjerima navodio razloge uspjeha određenih projekata. Sudjelovao je i na panelu na kojemu se raspravljalo o tome kako veliki brendovi mogu surađivati sa startupima. Bogdan Iordache, osnivač How To Weba, upozorio je startupe što trebaju imati na umu ukoliko se odluče na proces akceleracije, dok je Alejandro Barrera govorio o pričanju priča prilikom predstavljanja startupa. Max Gurvits govorio je o važnosti distribucije, Alex Hunter o emocijama, a Tak Lo o kreiranju najboljeg startup tima.

Govorili smo i o kreiranju ovdašnjeg startup ekosustava, a Carlos Eduardo Espinal, partner u Seedcampu, objasnio je posjetiteljima kako uspješno doći do Product Market Fit faze. Elena Perez, koja sada radi u Facebooku, podijelila je svoju iznenađujuću startup priču, kao i Viktor Marohnić, i to o ShoutEmu. Ne smijemo ni zaobići niti Gorana Duškića i priču o WhoAPI-ju te Kelly Hook, iz Prezija, koja je startupima dala savjete o plasiranju svojih priča u medije.

No, to nije sve!

Od ostalih tekstova, izdvajamo vijest o Weddingelli, koja sada postoji i kao web aplikacija. Također, ako vas zanima zašto VC-evi često ne odgovaraju na e-mailove (i što možete učiniti po tom pitanju), provjerite kolumnu Andreja Kiske iz Credo Venturesa. Marko Dugonjić bavio se načinima poboljšanja korisničkog iskustva na web stranicama, a Richard Medić savjetima za praćenje sportskih događaja na društvenim mrežama u stvarnome vremenu.

Domagoj Davidović izdvojio je pet savjeta za gotovo pa besplatnu marketinšku promociju tvrtki, Hrvoje Hafner predviđao je uspjeh jednog od najambicioznijih crowdfunding projekata, Ubuntu Edgea, a Saša Šarunić pozabavio se europskim i domaćim direktivama o “kolačićima”. Podsjećamo i na to da Google traži zaposlenika s ovdašnjih govornih područja – možda baš tebe.

Netokrati na odmoru!

Netokrati na odmoru!

Ljetni pozdravi…

Ekipa Netokracije vam šalje skoro pa morski pozdrav – od idućega tjedna se naš ured širi na lijepi plavi Jadran – no, ne brinite, dio ipak ostaje na kopnu, tako da ćete i dalje biti u tijeku sa zanimljivostima iz svijeta internetske tehnologije, marketinga, poslovanja i vaših drugih omiljenih netokratskih tema. ;)