Linkokracija: Dolazak PayPala u Srbiju i drugi događaji koji su obilježili tjedan

Sviđa vam se članak?

Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

LinkokracijaOno što smo početkom tjedna najavili, uskoro se obistinilo – Paypal je napokon stigao u Srbiju! To je bila jedna od glavnih vijesti prošloga tjedna, a Netokracija je među prvima objavila novost.

Dosta smo se bavili aplikacijama. Tako je Hrvoje Glasnović debitirao sa svojim prvim postom o 5 aplikacija za netokrate roditelje (a nadamo se uskoro i nastavku priče). Najavili smo novu Tulumarkinu aplikaciju, koja se radi u suradnji s ekipom iz 9pma. Predstavili smo lijepu i korisnu domaću aplikaciju Good Manners Quiz, kao i aplikaciju koja bi trebala pomoći lakše snalaženje u cijenama istih proizvoda u konkurentskim dućanima, Barcodesaver. Također, danas sam priznala zašto koristim aplikaciju Couple.

Od startupa, predstavili smo švedski Tictail, koji se naziva Tumblrom e-commercea, te srpski DataMaid, koji će pomoći svima koji trebaju organizirati mnoštvo različitog sadržaja u jednu cjelinu.

Linkokraciju podržava – Metronet – telekom nove generacije i daleko od floskule s obzirom da zaista nude vrhunski ADSL i stalni pristup internetu kojeg koriste mnoge ugledne hrvatske tvrtke poput PBZ-a, Mercatora, MSAN grupe, Podravke pa i vaše Netokracije. Osim toga, Metronet nudi cijeli niz IT i internetskih usluga; među njima najbitnija će vam biti SIPIt – telefoniranje po cijelom svijetu po lokalnim cijenama!

Predstavili smo i neke nove projekte, kao što je Sajt, još jedna stranica za nezavisne profesionalce, te Dirura, koja želi biti regionalni Etsy s integriranim plaćanjem čak i za najmanje prodavače. Napokon smo ugledali i dugo najavljivani EPH-ov projekt Dodo.hr.

Što se tiče društvenih mreža, pronašli smo ratne taktike koje se mogu koristiti protiv hejtera, a razgovarali smo i s Pippom Norris, direktoricom Online Engagement odjela u britanskom ministarstvu obrane, o tome kako je upravljati sa stotinjak Facebook stranica i grupa, stvarati koherentnu prisutnost na digitalnim kanalima, kreirati kulturni identitet te izvršavati digitalnu komunikacijsku strategije u različitim vojnim snagama, postrojbama i pukovnijama. Vidjeli smo i reakcije tviteraša na Facebook Home, koje nisu bile baš najsjajnije.

Za kraj, ultimativna dilema: Hoće li novi PSY-ev singl doživjeti jednak uspjeh kao Gangnam Style? Vidjet ćemo možda već u idućem tjednu! ;)