Widget creator

Linker.hr ima novi alat za povećanje učinkovitosti oglasnih pozicija

Sviđa vam se članak?

Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Mediji, ujedno i članovi platforme linker.hr za preporuku i distribuciju sadržaja na partnerskim portalima, od sada na raspolaganju imaju novi alat – ‘widget creator’, koji osim postavki za vizualni izgled widgeta, donosi i detaljne statistike s brojnim parametrima za detaljno testiranje i optimiziranje oglasnih pozicija.

Mediji, ujedno članovi Linker.hr, platforme za preporuku i distribuciju sadržaja na partnerskim portalima, odnedavno putem svog korisničkog računa z mogu pristupiti novom alatu. Riječ je o widget creatoru uz kojeg je moguće u potpunosti personalizirati i urediti izgled widgeta s linkovima koje mediji prikazuju kod sebe na portalu, kao što su broj linkova i oglasa, način prikaza, napredni formati za mobilne verzije i drugo.

Međutim, osim promjena kod vizualnog izgleda widgeta, alat omogućava detaljne statistike za brojne parametre, a putem kojih je moguće detaljno testirati i optimizirati oglasne pozicije. Naime, moguće je kreirati neograničen broj widgeta i oglasnih pozicija, a za svaku od njih dostupni su podaci poput broja prikaza, statistike razmjene, zarada od oglašavanja, broj klikova, eCPM i brojni drugi parametri koji se mogu uspoređivati i putem kojih je moguće poboljšati rezultate.

U Linker.hr također navode da su iskustva medija, koji su koristili novi alat u razdoblju testiranja, pokazala da je moguće u kratkom roku povećati zaradu i broj klikova za tridesetak posto. Kako do novog alata? Jednostavno, samo se trebate ulogirati na svoj korisnički račun ili započeti s promjenom vizualnog izgleda widgeta ili optimizacije oglasnih pozicija.