Kultura 2.0

Catharine

"On nije jeziv, on je samo geek"

Upoznajte ženu kojoj ne smeta što joj suprug prati svaki korak putem mobilne aplikacije

Internetska koplja ovih se dana lome oko naizgled jednostavne ispovijesti jedne supruge koja je otkrila da njen suprug prati sve njene aktivnosti na njenom pametnom uređaju, a isto radi i njihovoj djeci tinejdžerske dobi. Otkrila je to i cijelome svijetu u intervjuu, a internet se razljutio jer – ona ne misli da u tome nema nešto loše.

chfnaslovna_1naslovna

Nemojte da vas 'spinaju'

Kredit u ‘švicarcima’? Barem 4 pouzdanija internetska izvora o CHF – od hrvatskih medija

Iskreno rečeno, smjer švicarskog franka trenutno (srećom) ne utječe na moju sudbinu, ali paničarenje temeljeno na nepouzdanim informacijama nekih hrvatskih medija mi ide izuzetno na živce. Kako bismo imali kompletniju sliku o švicarskom franku u svijetu, potrebno je proširiti vidike izvan naših (svako)dnevnih odredišta.

netokracija_naslovna

Budite netokratični :)

Sretan Božić svim netokratima

Dok sjedite u pauzi između opuštajućeg provoda s najdražima na božićno jutro surfajući po vašim omiljenim web stranicama (i mi vas volimo :*) vaša vam Netokracija želi sretan, ugodan i nadasve netokratičan Božić! :)

Ako se ne razviju i dobri sadržaji za nastavu, sva oprema je prilično uzaludna  (Slika: OŠ Veliki Bukovec)

Hoćemo li doživjeti informatizaciju?

Što za učenike i učitelje zapravo znači projekt eŠkola?

O informatizaciji školstva priča se još od devedesetih, a provodi se prilično sporadično. Novi projekt CARNeta mogao bi ipak taj postupak konačno ubrzati, barem kada je riječ o 140 odabranih osnovnih i srednjih škola koje će se naći u novom pilot projektu.