Kick Ass Torrents, 2. najveća torrent stranica na svijetu, registrirana u beogradskom studentskom domu

Prije godinu · Marko Mudrinić · Kultura 2.0, Novost · 6 komentara

Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža:

kickass

Druga po veličini stranica za pretragu Torrent datoteka Kick Ass Torrents, registrovana je na ime Miloja Stepanovića i to baš u Beogradu kako prenosi srpski portal Telegraf. Nakon što je sajt Torrent Freak objavio informaciju da je Kick Ass Torent najverovatnije pao zbog isteka registracije, vest se ubrzo proširila o tome kako sajt drži izvesni Miloje, a Telegraf je prepoznao adresu koja pripada studentskom domu na Novom Beogradu.

Naime, proverom domena dolazi se do adrese Tošin bunar 149. na čijem se broju nalazi beogradski studentski kompleks. U popularnom studenjaku tvrde da boravak osobe pod tim imenom nikada nije bio prijavljen i da je nemaju u registru te da za to ime nikada nisu ni čuli.

miloje Preuzeto sa Telegraf.rs

Studenti koji žive u ovom domu a koji su pomalo ponosni na činjenicu da je njihov sunarodnik odgovoran za ovaj sajt, izjavili su da ne znaju osobu sa tim imenom ali i da ih ne čudi to što bi neko izabrao baš ovu adresu. Kako kažu ovde je lako izgubiti se, jer se svi određuju prema prema blokovima, lamelama i ulazima i sigurno ga nikada ne bi ni pronašli.

Ko god da je vlasnik ovog sajta, odlučan je u nameri da se ne sazna njegov pravi identitet kako bi se zaštitio od krivičnog gonjenja. Filmska i muzička industrija koje zahvaljujući Kick Ass Torrentu na godišnjem nivou izgube milione dolara u finansijskim sredstvima imaće težak zadatak pred sobom ako planiraju tek tako uhvatiti Miloja i izvesti ga pred pravdu.

Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža:

Pratite li Netokraciju?

 1. Pratite netokraciju svakodnevno kako bi bili u toku s internetskom industrijom i kulturom
 2. Ne želite da vam promaknu trendovi u internetskom marketingu i poslovanju
 3. Želite upoznati najnovije regionalne startupe i investitore koji su ih prepoznali
 4. Ne želite propustiti detaljne analize, reportaže i informacije s bitnih internetskih događanja
 5. Želite znati da što se "događa na internetu", da o tome znate sve!
 • Emailom budite uvijek u toku (i nemojte ništa propustiti - 100% privatno i nikad vas nećemo spamirati)

 • Pratite naš RSS kanal Pratite u Google readeru
 • Pratite nas na Google Plus Dodajte nas u svoje krugove

6 komentara

 1. Ovako loše napisan (prepisan? copy/paste?) članak dugo nisam vidio. Pa jel bi tako teško bilo prevest i napisat na hrvatskom jeziku? Kako ste krenuli, ne treba se čudit ako i na čirilici nešto objavite…

  • Ne, nije prepisan. Očito ti smeta srpski. Žao mi je, ali kolega je pisao iz BG i dok ne dignemo srpsko izdanje, neki članci će biti na srpskom. No s prepisivanjem itd. pretjeruješ.

  • Pih bre, pa kako meni ne smeta da procitam clanak na hrvatskom… Manimo se te regionalne mrznje…

 2. Sta je moj Roni nije valjda da ne razumijes ili ti bode oci?

 3. comment mastermachine

  @roni28 zanimljivo da na sajtu koji se zove NETokracija, dakle DEMokracija na netu (ako sam dobro shvatio) u zemlji gdje nema dovoljno korisnika niti novaca za normalne portale koji nisu megaportali tipa net, index i sl. netko proziva sajt koji se trudi biti up-to-date sa novostima (ups … ispricavam se, mozda sam lose prepisao cut/copy izraz na engleskom, ispravno HR je ažuriran) na lokalnoj razini, ne za siroku publiku za greske u semantici, gramatici i nedaj boze napisan na jeziku koji je svima razumljiv. Predlazem Brkanu da zaposli pod odmah slijedeći profil:
  1. lektor – cca 5000 kn neto mjesecno
  2. novinar HR – cca 5000 kn neto plus putni troskovi
  3. sluzbeno prijevozno vozilo – X kn mjesecno

  i da propadne odmah jer nekome tko dolazi na sajt citati novosti smetaju takve gluposti. Da, gluposti. Neki portali koriste google translator, to je za nevjerovat … originalni content treba pozdraviti na bilo kojem jeziku.