Od telekoma do pivarstva

Katarina Bule: Nova šefica digitalnog marketinga krovne kuće Ožujskog, Jelena…

Sviđa vam se članak?

Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Kako to izgleda kada telekom industriju zamijeniš pivarskom, pitali smo Katarinu Bule, novu europsku direktoricu za digitalni marketing Molson Coorsa, vlasnika Zagrebačke pivovare, Jelena i drugih regionalnih pivarskih tvrtki.

Katarina Bule je nova direktorica Molson Coorsa.

Katarina Bule je nova europska direktorica za digitalni marketing u kanadskom Molson Coorsu, vlasniku Zagrebačke pivovare.

Katarina Bule nova je europska direktorica za digitalni marketing u kanadskom Molson Coorsu, vlasniku Zagrebačke pivovare, Jelena u Srbiji i mnogih drugih regionalnih pivarskih tvrtki. No, prije ulaska u pivarsku industriju, 10 godina provela je u Vipnetu gdje je radila na inovativnim projektima i postavila temelje digitalnog marketinga u tehnološki napredno okruženje.

Sada je unutar Molson Coorsa odgovorna za postavljanje i implementaciju digitalnih strateških smjernica za krajnje potrošače i poslovne korisnike na 10 različitih europskih tržišta. Kako je prešao prelazak iz područja telekoma, gdje brendovi i nisu baš omiljeni kod korisnika, posebice na društvenim mrežama, na pivo, koje je jedno od najomiljenijih proizvoda, pitanje je koje se samo po sebi nameće.

S pojavom društvenih mreža promijenili su se osnovni principi komunikacije. Više nema monolog komunikacije, svatko ima priliku reći svoje mišljenje. E sad, kad imate brand kojeg svi vole kao sto je Ožujsko, društvene mreže ga dodatno jačaju i pomažu vam izgraditi kvalitetniju, osobniju vezu s korisnicima.

Pivski proizvodi postižu neke od najboljih rezultata u mnogim europskim zemljama, pa tako i u Hrvatskoj. Facebook stranica Ožujskog proglašena je najboljom u regiji, a po postu se uspije ostvariti i preko 70% organskog dosega, ističe Katarina. S druge strane, telekomi su u potpuno drugačijoj poziciji.

Od prvih dana kad su se pojavili na društvenim mrežama, bilo je to mjesto gdje su se postavljala pitanja vezana uz usluge, kvalitetu mreže, iznosile pritužbe. Taj se kanal komunikacije pretvorio u produženu ruku službe za korisnike i sami telekomi su se međusobno utrkivali tko će brže odgovarati na upite korisnicima. U slučaju telekom industrije potrebno je uložiti puno veće napore da se taj trend promijeni kako bi društvene mreže postale produžena ruka brend komunikacije, a ne samo dodatni kanal službe za korisnike.

Što je aktualno u digitalnom marketingu u pivarskoj industriji?

Pivarska industrija, kao i mnoge druge, sve više pažnje poklanja društvenim mrežama i digitalnim trendovima, no osim medijskih platformi, vidljiv je i zaokret po pitanju publike.

U današnje vrijeme kad imate čitavu poplavu društvenim mreža, novih trendova i tehnologija još je bitnije fokusirati se na platforme i aktivnosti koje vam provjereno pomažu u ostvarivanju poslovnih ciljeva i rezultata.

Pivo i muškarci definitivno imaju duboku i neraskidivu vezu, ali svakako ne treba zanemariti broj žena koje su vjerni fanovi naših pivskih brendova.

Usred “poplave društvenih mreža”, Katarina svoju ulogu vidi u određivanju jasnih smjernica za ponašanje na tržištu. Ukazati na to što funkcionira, a što ne, gdje trebaju biti fokusi, koji su prioriteti i kako efikasnije raspodijeliti medijske budžete, glavni su zadaci kojima se od sada bavi.

Mjesto europske direktorice za digitalni marketing predstavlja velik izazov za ostvarivane ravnoteže između privatnog i poslovnog života. No, digitalni svijet već joj je ugrađen u DNA, kaže Katarina, tako da nema zapravo jasne granice kada je posao samo posao, a kada dio privatnog života.

‘U pivskoj industriji ima dosta prostora za digitalizaciju cjelokupnog poslovanja’

Među Katarininim profesionalnim ciljevima trenutno je naglasak na integriranoj marketinškoj komunikaciji.

Digitalni svijet je dosta fragmentiran i kompleksan, mijenja se izuzetno brzo i zahtjeva kontinuirano učenje i ulaganje u vlastito znanje. Stoga vjerujem da će uvijek postojati digitalni stručnjaci koji će znati sve detalje o zadnjim promjenama Facebook algoritma, koja je nova društvena mreža IN, koji su novi trendovi u digitalnoj tehnologiji – VR, IoT ili AI, ali osnovni principi digitalnog marketinga i razumijevanje današnjeg digitalnog svijeta moraju biti sastavni dio znanja svakog marketinškog stručnjaka kako bi mogli samostalno raditi marketing u digitalno vrijeme odnosno integriranu marketinšku komunikaciju u pravom smislu te riječi.

Također, važan je i daljnji razvoj digitalne transformacije u Molson Coorsu.

Osim u području marketinga, pivska industrija ima dosta prostora za digitalizaciju cjelokupnog poslovanja s ciljem povećanja efikasnosti. Nakon ostvarenja ovih ciljeva vjerujem da će neki novi digitalni izazovi doći na agendu jer u digitalnom svijetu uvijek je zabavno i dinamično. :)

A s ovakvim entuzijazmom i interesom, ne sumnjamo da će dinamičnija i zabavnija postati i komunikacija poznatih nam pivskih brendova na društvenim mrežama.