Od pametnih zgrada do agrikulture: Saznaj sve o IoT-u na radionici u Splitu

Sviđa vam se članak?

Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Dobra vijest za sve ljubitelje IoT-a koji će se uskoro zateći u Splitu. Naime, u sklopu konferencije SpliTech koja traje od 12. do 14. srpnja održat će se i jednodnevna IoT radionica, a cilj je povezati IoT tvrtke, startupe, fakultete, studente, znanstvenike i sve zaljubljenike u ‘internet stvari’ kako bi razmjenjivali svoja iskustva, rješenja i poslovne prilike vezane uz ovo područje.

Područje IoT-a jedno je od najbrže rastućih grana industrije te se predviđa da će u 2018. godini broj uređaja, koji uključuju povezane automobile, strojeve, različita brojila, daljinsko mjerenje i potrošačku elektroniku, zasjeniti broj mobilnih telefona. Primjene IoT-a su široke, a uključuju pametne zgrade, pametnu logistiku, upravljanje voznim parkovima, agrikulturu, kao i pametno upravljanje energijom.

Vodeći se ovime, u sklopu konferencije SpliTech koja traje od 12. do 14. srpnja u gradu pod Marjanom, održat će se i jednodnevna IoT radionica, a teme kojima će se baviti bit će upravo ove spomenute. U sklopu radionice, sve zaljubljenike u IoT očekuje niz predavanja i exhibition session na kojemu će moći vidjeti najnovije IoT ideje i projekte. Sudionici će također moći razgovarati s predstavnicima poznatih IoT tvrtkama iz Hrvatske, Italije, Amerike, Švedske i Švicarske.

IoT radionica na rasporedu je 13. srpnja, od 9 do 17 sati, a mjesto događanja je splitski FESB. Ulaz je slobodan uz prethodnu registraciju.