Internet marketing

Superweek, čija je glavna zvijezda ponovno bio Avinash Kaushik, ove je godine ugostio predstavnike triju hrvatskih tvrtki - Escape, Degordian i Agrokor (slike: Robert Petković)

Superweek 2016

Kako su Hrvati znanjem o Analyticsu osvojili knjigu, šunku, čokoladu – i Avinasha

Najveći europski specijalizirani skup stručnjaka u području web analitike, Superweek, ove je godine održan u prvom tjednu veljače. Razlog pomicanja (u pravilu se održava u zadnjem tjednu siječnja) bio je slobodni termin kolege Avinasha Kaushika, vodećeg svjetskog Google Analytics stručnjaka i evangelista. A zbog njega se datumi događanja itekako isplate pomicati.

degordian

Degordian osvojio 3 AVA Digital Awards: Za web i za video

Web stranica za Ožujsko pivo dobila je platinastu AVA nagradu, dok su internetska stranica Degordiana te agencijski video dobili zlatno priznanje. Većina dobitnika ove nagrade dolazi iz SAD-a, što ima posebno značenje za ovu zagrebačku agenciju koja stoji iza ovih radova, a koja se pokušava profilirati u inozemstvu – i pritom se poprilično odmaknula od svog nekadašnjeg imidža agencije specijalizirane isključivo za društvene mreže.

snapchatsport_1naslovna

2016. u znaku žutog duha

Kako smo u sportu postali ‘opsjednuti’ Snapchatom – više nego Facebookom!

Moram priznati kako mi je trebalo vremena i poticaja kako bih isprobao Snapchat, dugo sam se opirao, ali nakon jednog dana korištenja postao sam ‘opsjednut’ tim duhom – ako ste i vi, možete me popratiti na marijanpalic89! Dok sam na mobitelu (a to je gotovo uvijek – znaju to dobro osobe koje su često oko mene), stalno gledam na Snapchat, sada čak i više nego na Facebook, Twitter i Instagram zajedno. No, zašto?

zorin

Hrvatska dobila 6., a Escape 2. certificiranog Google trenera – Zorina Radovančevića

Zorin Radovančević poznat je internetsko-marketinškoj javnosti kao vrstan stručnjak za Google Analytics, što je pokazao i na brojnim predavanjima, a prošloga je tjedna dobio i titulu Google Certified Trainera. Šesti je to certificirani Googleov trener u Hrvatskoj, a drugi u istoj tvrtki, osječkom Escapeu, u kojemu je istu titulu Miroslav Varga stekao još 2012. godine.

MKT Fest

Marketing festival: Konverzija u Hrvatskoj, konferencija u Češkoj

Nema bolje reklame za konferenciju o digitalnom marketingu nego kada ti ista uspije prodati ulaznicu koristeći isključivo alate digitalnog marketinga. Naime, nitko mi na konferenciju Marketing Festival nije skrenuo pozornost, preporučio je, nisam pročitao članak o njoj, niti primio njen promotivni e-mail. Prvu informaciju o njoj dobio sam još prošle godine putem (očito dobro targetiranog) Facebook oglasa, s kojeg su vrištale ključne riječi “world class digital marketing” i “Avinash Kaushik”. Tada mi se upalila prva lampica. Avinasha Kaushika, najpoznatijeg eksperta za Google Analytics na svijetu, slušao sam lani na Analytics konferenciji Superweek u Mađarskoj, pa pretpostavljam da je Facebook oglas upravo targetirao fanove te stranice.