Natječaj za posao

Pomozi Djedu Božićnjaku i ‘osvoji’ radno mjesto analitičara podataka u Zagrebu ili Puli

Sviđa vam se članak?

Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Mnoge su se tehnološke tvrtke odlučile na inovativan način čestitati Božić i Novu godinu, ali ako se bavite analizom podataka i razmišljate o novom radnom mjestu, Infobipov izazov mogao bi vam biti posebno zanimljiv. Riječ je o natjecanju u kojemu treba pomoći Djedu Božićnjaku da na vrijeme isporuči poklone svoj djeci svijeta. Iako zadatak ne zvuči strašno, ima tu dosta računanja.

Riješi božićni izazov i postani data analyst u Infobipu.

Riješi božićni izazov i postani data analyst u Infobipu.

Kojom brzinom sobovi moraju vući saonice? Koliko vremena ima Djed Mraz za spuštanje niz dimnjak? Hoće li stići popiti mlijeko i kušati sve keksiće? Ako ste spremni pokušati odgovoriti na ova pitanja i pomoći Djedu Božićnjaku dostaviti poklone na vrijeme, možda i vama stigne poklon “pod bor” – i to u obliku ponude za posao u Infobipu.

Naime, softversko-telekomunikacijska kompanija iz Pule koja posluje u 44 ureda diljem svijeta i čiju messaging platformu koristi skoro svaki drugi stanovnik na Zemlji, traži nove analitičare podataka.

Traži se 4 kandidata u Zagrebu i Puli

Božićni izazov je namijenjen mladim ljudima koji karijeru žele graditi u svijetu big data. Mogu se prijaviti bakalari ili magistri s diplomom iz STEM područja ili radnim iskustvom važnim za mjesto data analysta u Puli i Zagrebu. Uz tečnost u engleskom jeziku, želju za učenjem i analitički pristup rješavanju problema, očekuje se brza prilagodba unutar međunarodnog tima i interes za SQL, Excel i vezane baze podataka.

Najvažnija je, naravno, ljubav prema brojkama, no posao nije nimalo dosadan, naglašavaju iz Infobipa. Upravo su se s ciljem stvaranja točnih predodžbi o zanimanju analitičara odlučili za ovaj novi pristup zapošljavanju. Prvi odgovori već stižu, kaže Andrea Draščić, koja je u ovoj tvrtki zadužena za ljudske resurse.

Zadatak se može riješiti na mnogo načina te očekujemo da ćemo upravo kroz odabir pristupa i koncepta prepoznati najinovativnije radove. Kampanja je pozitivno odjeknula i među kandidatima i našim zaposlenicima i već su nam počeli stizati prvi kreativni odgovori.

Rješenja božićnog izazova do 6. siječnja 2017. možete poslati sa svojim životopisom na helpsavexmas@infobip.com, a koji će vam podaci pomoći u računanju, pogledajte u videu.